Megható sorok Bartrától: Ez volt életem legnehezebb tizenöt perce

A Dortmund védője csak annyit kíván, hogy mindenki boldogan éljen és hagyjuk magunk mögött a háborút.

Mint ismert, kedd este bomba robbant a Monaco elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőre tartó Borussia Dortmund csapatbuszának közelében. A robbanásban kéztörést szenvedő Marc Bartrát kórházba szállították, ahol még aznap este megműtötték a hátvéd csuklóját.

A spanyol játékos közösségi oldalán számolt be a kedd esti történtekről, valamint az azóta benne kavargó érzésekről és családja látogatásáról.

– Meglátogattak a kórházban, és ettől boldog lettem. Számomra ők jelentenek mindent, miattuk harcolok azért, hogy legyőzzem az akadályokat. Ez volt eddig a legrosszabb dolog, ami történt az életemben, a világon senkinek nem kívánok ilyet. A fájdalom, a pánik, és a bizonytalanság amiatt, hogy vajon mi történik és meddig tart ez az egész. Ez volt életem legnehezebb és leghosszabb tizenöt perce. Úgy érzem, a sokkhatás egyre inkább kezd elmúlt, és ezzel együtt egyre jobban ég bennem a tűz, hogy éljek, harcoljak, nevessek, sírjak, érezzek, szeressek, higgyek, játsszak, eddzek, és továbbra is élvezzem a szeretteim, barátaim társaságát. Szeretném megszagolni a füvet, ahogy minden meccs előtt. Ez jelenti számomra a motivációt. Szeretném látni a lelátókat tele szurkolókkal, akik szeretik azt, amit csinálunk. A jó embereket, akik iránt tele vagyunk érzelmekkel, hogy elfelejtsük ezt az egyre őrültebb világot. Az egyetlen dolog, az egyetlen, amit kívánok, hogy mindenki békében éljen, magunk mögött hagyva a háborúkat.

– Manapság, amikor ránézek a csúnyán duzzadt és sérült karomra, tudjátok, mit érzek? Büszkeséget. Büszkén nézek rá, és közben arra gondolok, hogy ez minden veszteség, amit okoztak nekünk. Köszönöm az orvosoknak, a nővéreknek, a fizioterapeutáknak és mindenkinek, aki segít rendbe tenni a csuklómat. Annak a több ezer embernek, újságíróknak, szervezeteknek, a Borussia Dortmundnak és a csapattársaimnak, akik mellettem állnak. Nagyon sok erőt adnak a jövőre. Ezt meg kellett írnom, hogy megkönnyebbüljek, és minél előbb száz százalékos legyek. Óriási köszönet! – olvasható az Instagram-oldalán.