Bajnokok Ligája

Megható sorok Bartrától: Ez volt életem legnehezebb tizenöt perce

A Dortmund védője csak annyit kíván, hogy mindenki boldogan éljen és hagyjuk magunk mögött a háborút.

Mint ismert, kedd este bomba robbant a Monaco elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőre tartó Borussia Dortmund csapatbuszának közelében. A robbanásban kéztörést szenvedő Marc Bartrát kórházba szállították, ahol még aznap este megműtötték a hátvéd csuklóját.

A spanyol játékos közösségi oldalán számolt be a kedd esti történtekről, valamint az azóta benne kavargó érzésekről és családja látogatásáról.

– Meglátogattak a kórházban, és ettől boldog lettem. Számomra ők jelentenek mindent, miattuk harcolok azért, hogy legyőzzem az akadályokat. Ez volt eddig a legrosszabb dolog, ami történt az életemben, a világon senkinek nem kívánok ilyet. A fájdalom, a pánik, és a bizonytalanság amiatt, hogy vajon mi történik és meddig tart ez az egész. Ez volt életem legnehezebb és leghosszabb tizenöt perce. Úgy érzem, a sokkhatás egyre inkább kezd elmúlt, és ezzel együtt egyre jobban ég bennem a tűz, hogy éljek, harcoljak, nevessek, sírjak, érezzek, szeressek, higgyek, játsszak, eddzek, és továbbra is élvezzem a szeretteim, barátaim társaságát. Szeretném megszagolni a füvet, ahogy minden meccs előtt. Ez jelenti számomra a motivációt. Szeretném látni a lelátókat tele szurkolókkal, akik szeretik azt, amit csinálunk. A jó embereket, akik iránt tele vagyunk érzelmekkel, hogy elfelejtsük ezt az egyre őrültebb világot. Az egyetlen dolog, az egyetlen, amit kívánok, hogy mindenki békében éljen, magunk mögött hagyva a háborúkat.

– Manapság, amikor ránézek a csúnyán duzzadt és sérült karomra, tudjátok, mit érzek? Büszkeséget. Büszkén nézek rá, és közben arra gondolok, hogy ez minden veszteség, amit okoztak nekünk. Köszönöm az orvosoknak, a nővéreknek, a fizioterapeutáknak és mindenkinek, aki segít rendbe tenni a csuklómat. Annak a több ezer embernek, újságíróknak, szervezeteknek, a Borussia Dortmundnak és a csapattársaimnak, akik mellettem állnak. Nagyon sok erőt adnak a jövőre. Ezt meg kellett írnom, hogy megkönnyebbüljek, és minél előbb száz százalékos legyek. Óriási köszönet! – olvasható az Instagram-oldalán.

Hoy he vuelto a recibir en el hospital la visita que más feliz me hace. Ellas son mi todo, la razón por la que lucho para superar siempre los obstáculos y este ha sido el peor de mi vida, una experiencia que no desearía a nadie en este mundo. El dolor, el pánico y la incerteza de no saber lo que estaba pasando, ni cuánto tiempo duraría… fueron los 15 minutos más largos y duros de mi vida. A todo esto os quiero decir, que creo que el shock de estos días va disminuyendo cada vez más y a la vez se suman las ganas de vivir, de luchar, de trabajar, de reír, de llorar, de sentir, de querer, de creer, de jugar, de entrenar, de seguir disfrutando de mi gente, seres queridos, compañeros, de mi pasión, de defender, de oler el césped como hago antes de que empiece el partido y motivarme. De ver las gradas llenas de personas que aman nuestra profesión, gente buena que sólo quiere que le hagamos sentir emociones para olvidarse del mundo y sobre todo de este mundo en el que vivimos, cada vez más loco. Lo único que pido, LO ÚNICO, es que vivamos TODOS en paz y dejemos atrás las guerras. Estos días cuando me miro la muñeca, hinchada y malherida, sabéis qué siento? Orgullo. La miro orgulloso pensando en que todo el daño que querían hacernos el martes, se quedó en esto. Gracias a los doctores, enfermeras, fisioterapeutas y personas que me ayudan a recuperar y que la muñeca quede perfecta. A las miles y miles de personas, medios, organizaciones de todo tipo, el BVB y compañeros, que me habéis hecho llegar vuestro apoyo y cariño. Por pequeño que sea, me ha llenado increíblemente de fuerzas para seguir SIEMPRE adelante. Necesitaba escribir y desahogarme y así zanjar todo para ya solo pensar en ponerme al 100% lo más pronto posible! Un saludo muy grande! Marc

Marc Bartra (@marcbartra) által megosztott bejegyzés, 2017. Ápr 14., 03:38 PDT

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik