Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Megrázó interjút adott a dortmundi focista: Nem is tudtam a játékra figyelni

Nuri Sahin szerint addig fel sem fogja az ember a szörnyűségeket, amíg azok nem vele történnek meg.

Mint ismert, kedd este bomba robbant a Monaco elleni BL-negyeddöntőre igyekvő Borussia Dortmund csapatbuszának közelében, melynek hatására az UEFA másnapra, szerda délutánra halasztotta a találkozót – melyen az összeszedetlenül játszó németek 3-2-es vereséget szenvedtek. A találkozó félidejében beállt Nuri Sahin nehezen beszélt az esettel kapcsolatos érzéseiről, saját bevallása szerint jó ideig nem is tudott a mérkőzésre koncentrálni a történtek miatt:

– Nagyon nehéz erről beszélni, nehéz megtalálni a megfelelő szavakat. Természetesen nem akartunk játszani, nem éreztük úgy, hogy készen állnánk, de a világ egyik legjobb csapata vagyunk, ez pedig a BL, tehát vannak kötelességeink. Azt hiszem, mindent beleadtunk amit az adott szituációban tudtunk, és a történtek ismeretében nem is játszottunk rossz meccset – de a futball igazából semmi ahhoz képest, amit átéltünk. Persze, az ember látja ezeket a dolgokat a TV-ben, de ezek olyan messze vannak, hogy nem is tűnnek igazán valóságosnak. Még amikor a hazámban, Törökországban robbantottak Szilveszterkor, azt is távolinak, szürreálisnak éreztem.

– De kedd este mi is bekerültünk ebbe a rémálomba, és ezt az érzést nem kívánom senkinek. Nem tudom megértheti-e ezt az, aki nem volt még hasonló szituációban, de őszintén szólva amíg pályára nem kerültem a második félidőben, nekem egyáltalán nem a futball járt a fejemben. Én tudom, hogy a futball fontos, imádjuk ezt a játékot és szenvedünk is érte. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg pénzt keresünk, kivételes életünk van, de ezzel együtt is emberek vagyunk, a világon pedig annyi fontosabb dolog van a labdarúgásnál. Ezt pedig kedd este értettük meg igazán – zárta meccs utáni interjúját a török válogatott játékos.

Olvasói sztorik