Bajnokok Ligája

Döbbenet! Dortmundi focisták az Iszlám Állam halállistáján?

Könnyen elképzelhető, hogy mégis terrortámadásnak minősíthető a Borussia-csapatbusz elleni akció.

Iszlamista hátterű támadás lehetett a Dortmundot szállító busz ellen elkövetett robbantásos merénylet a helyszínen talált levél alapján – jelentette szerdán a Süddeutsche Zeitung (SZ) című lap és két regionális közszolgálati médiatársaság, a Norddeutscher Rundfunk (NDR) és a Westdeutscher Rundfunk (WDR) közös tényfeltáró munkacsoportja.

A jelentés szerint a levélben hivatkoznak a tavaly decemberben egy berlini karácsonyi vásáron elkövetett dzsihadista merényletre, és kiemelik, hogy az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elleni nemzetközi koalíció tagjaként a német légierő – felderítő repüléseket végző – Tornado gépei részt vesznek muzulmánok meggyilkolásában.

Ezért sportolók és egyéb hírességek Németországban és más, az IÁ ellen „keresztes” háborút folytató országokban felkerültek az IÁ „halállistájára”.

A Süddeutsche Zeitung című lap úgy tudja, a levél a következőképpen kezdődik: „Allah, a kegyelmes és könyörületes nevében…”.

Az SZ, az NDR és a WDR szerint a hatóságok fenntartással kezelik a levél állításait, nem zárják ki, hogy félrevezetést szolgáló hamis nyomról van szó.

Olvasói sztorik