Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Watzke a robbantásról: Ezt soha nem fogjuk tudni elfelejteni

A Dortmund ügyvezető igazgatóját sokkolták a történtek. Bürki elmesélte, mi történt Bartrával. Megszólalt egy terrorizmus-szakértő.

Honlapunk is beszámolt arról, hogy kedd este bombatámadás érte a Monaco elleni BL-negyeddöntőre készülő Borussia Dortmund csapatbuszát. A robbanásban egyedül a németek hátvédje, Marc Bartra sérült meg, akit jelenleg is kórházban ápolnak kisebb karsérüléssel.

A német Bild című lapban megszólalt egy terrorizmus-szakértő, aki elmondta, korai lenne terrortámadásról beszélni, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az Iszlám Állam követőinél az otthoni bombák készítése elég gyakori.

A svájci Blickneka Dortmund kapusa, Roman Bürki emlékezett vissza a robbanásra.

– 19.15-kor indultunk el a busszal a hotelből. A busz rákanyarodott a főútra, amikor egy óriási robbanásra lettünk figyelmesek. A leghátsó sorban ültem Bartra mellett, akit az összetört ablaküveg szilánkjai sebesítettek meg. A robbanás után mindannyian lebuktunk a földre, hirtelen nem is tudtuk, mi történik, sokkot kaptunk. A rendőrök azonban szerencsére gyorsan megérkeztek, senki nem tudott a meccsre gondolni – nyilatkozta a svájci válogatott kapus.

A BVB másik játékosa, Lukasz Piszczek is felidézte a Bildnek a robbantás pillanatait.

– Éppen az autók mellett haladtunk, amikor a kerítésen felrobbantak a bombák. Bartra kezét megvágta az összetört üveg, kórházban ápolják – mondta a lengyel játékos.

– Az egész csapatot sokkolta az eset – ezek már a Dortmund ügyezető igazgatója, Hans-Joachim Watzke szavai a csapat hivatalos oldalán. – Soha nem fogjuk tudni elfelejteni azokat a pillanatokat. Remélem, hogy a csapat készen áll majd, hogy holnap meccset játsszon – nyilatkozta Watzke.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik