Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Csoda Barcelonában! Hat gólt lőtt és negyeddöntős a katalán gárda

Cavani betalált Barcelonában, de ez is kevés volt a PSG-nek a továbbjutáshoz; Aubameyang-tripla a Benficának.

Két visszavágóval folytatódott szerda este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője.

A lehetetlen küldetésre vállalkozott a Barcelona szerda este a BL-nyolcaddöntő visszavágóján, miután a PSG hazai pályán 4-0-ra legyőzte Lionel Messiéket. A remény pedig már a harmadik percben megcsillant: Rafinha tekert középre a jobb oldalról egy labdát, amit a PSG-védők képtelenek voltak kivágni az ötösön belülről, Suárez pedig szemfüles volt és a hálóba csúsztatott. A szünet előtt megduplázta előnyét a Barca, igaz ehhez kellett Kurzawa segítsége is, aki rosszul nyúlt bele Iniesta sarkazós passzába, így a saját kapujába juttatta a labdát.

A fordulást követően nem kellett sokat várni az újabb katalán gólra, Neymarral szemben szabálytalankodott a tizenhatoson belül Meunier, a tizenegyest pedig Messi a bal sarokba vágta az 50. percben. Ezután észhez tért a PSG, előbb Cavani még csak a kapufát találta el, majd a 62. percben a léc alá bombázott – közel kerültek a párizsiak a negyeddöntőhöz. A Barca azonban nem adta fel, nem volt lefutva a párharc. A hajrában ugyanis jött Neymar, aki előbb szabadrúgásból nagy gólt akasztott a jobb felsőbe a 88. percben, majd büntetőből a 90. percben is betalált. Az ötperces ráadásban pedig jött Sergi Roberto, Neymar középre emelt labdájába beletette a lábát és továbblőtte a hazaiakat! Óriási feltámadás!

VIDEÓN A TALÁLKOZÓ GÓLJAI ITT!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő (visszavágó)

Barcelona – Paris Saint-Germain 6-1 (2-0)

Barcelona: Ter Stegen – Mascherano, Piqué, Umtiti – Rafinha (S. Roberto, 76.) , Busquets, Rakitic (A. Gomes, 84.), Iniesta (Turan, 65.) – Messi, Suárez, Neymar.

PSG: Trapp – Meunier (Krychowiak, 93.), Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa –Verratti, Rabiot, Matuidi – Lucas (Di María, 55.), Draxler (Aurier, 75.) – Cavani.

Gólszerzők: Suárez (3.), Kurzawa (40., öngól), Messi (50., tizenegyesből), Neymar (88., 90. – utóbbit tizenegyesből), S. Roberto (95.) illetve Cavani (62.)

Továbbjutott: Barcelona (6-5)

A Borussia Dortmund már a negyedik percben ledolgozta egygólos hátrányát, miután Dembélé szögletét követően Pulisic csúsztatására Aubameyang érkezett a hosszún és közelről betalált. Az első játékrészben két lehetősége is volt a Benficának az egyenlítésre, előbb Cervi rontott tizenhárom méterről, majd Luisao fejesét védte Bürki.

A második félidőben aztán két perc alatt dűlőre vitte a továbbjutás sorsát a Dortmund. Az 59. percben Piszczek remek kiugratását követően Pulisic emelte át Edersont, majd a 61. minutumban Schmelzer adott kapásból középre, ahol ismét Aubameyang érkezett és ezt a ziccerét is kihasználta. A kegyelemdöfést is a gaboni adta meg a 85. percben, 4-0-ra alakítva ezzel a végeredményt.

VIDEÓN A TALÁLKOZÓ GÓLJAI ITT!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő (visszavágó)

Borussia Dortmund – Benfica 4-0 (1-0)

Dortmund: Bürki- Piszczek, Bartra, Szokratisz (Ginter, 88.), Schmelzer – Weigl, Castro – Dembélé (Kagawa, 81.), Pulisic, Durm – Aubameyang (Schürrle, 86.).

Benfica: Ederson – Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu – Almeida, Szamarisz (Zsivkovics, 74.) , Pizzi – Cervi (Jiménez, 82.), Mitroglu, Salvio (Jonas, 64.).

Gólszerzők: Aubameyang (4., 61., 85.), Pulisic (59.)

Továbbjutott: Borussia Dortmund (4-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik