Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A Basel, a Benfica és a PSG BL-főpróbája is balul sült el

A tartalékos együttesek hangolódásként váratlan pofonba futottak bele hétvégén bajnoki mérkőzésen. A Bajnokok Ligájában kedden a továbbjutás a tét!

Kapcsolódó cikkek

Bajnokok Ligája, csoportkör, az utolsó forduló párosításai:

December 6. kedd

D-csoport

PSV Eindhoven – FK Rosztov
Bayern München – Atlético Madrid

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a csoportban már eldőlt, hogy az Atlético Madrid az első, míg a Bayern München a második helyen jut tovább a legjobb tizenhat közé. A két topklub kedd este egymással meccsel, a találkozó előtt a bajorok olasz mestere így nyilatkozott:
– Nem értük el azt, amiben reménykedtünk, hiszen a csoport élén szerettünk volna végezni. Ennek ellenére az Atléticó ellen jó teljesítményt várok el a csapatomtól, tudom, hogy a játékosaim motiváltak. Tudjuk, hogy az egyenes kieséses szakaszban még jobb teljesítményt kell nyújtanunk, hiszen a nyomás és az elvárás is nagyobb lesz ránk nézve – árulta el Carlo Ancelotti.

A németeknél Götze eltiltás, Boateng pedig sérülés miatt nem léphet pályára, míg a túloldalon vélhetően Tiago, Filipe Luís, Augusto és Cerci hagyja ki a találkozót.

A PSV Eindhoven – FK Rosztov találkozó tétje az Európa Liga-indulást érő harmadik hely kiharcolása lesz. A képlet egyszerű: ha a holland csapat hazai pályán legyőzi az oroszokat, akkor az EL-ben folytatja. Minden más eredmény esetén biztosan a Rosztov örülhet az EL-be jutásnak.

Az eindhoveniek 0-0-s döntetlennel hangoltak a kulcsmérkőzésre, a Roda elleni hétvégi bajnoki találkozón nem született gól. A Rosztov bajnokija hasonló eredménnyel zárult, mint a PSV-é, a Zenit Szentpétervár idegenben ért el 0-0-s eredményt.

C-csoport

Manchester City – Celtic Glasgow
FC Barcelona – Borussia Mönchengladbach

Tét nélküli mérkőzésekre kerül sor a kvartettben, hiszen az utolsó játéknap eredményétől függetlenül biztos: a Barcelona az első, a City a második helyen jutott tovább, míg a Gladbach készülhet az Európa Ligára.

B-csoport

Benfica–Napoli
Dinamo Kijev – Besiktas

Itt még csupán az dőlt el, hogy a Dinamo Kijev biztosan az utolsó helyen végez csoportjában, ám a másik három együttes harcban áll a továbbjutást érő helyekért.
A Benfica 2-1-es vereséggel hangolt a Bajnokok Ligája utolsó körére, ez volt a tartalékos csapat első szezonbéli veresége a bajnokságban.
A Napoli fontos három pontot szerzett hétvégén az Inter ellen, a gólszerzők közé Zielinski, Hamsík és Insigne is feliratkozott, így kellő önbizalommal vághatnak neki a keddi kulcsmérkőzésnek.
A Besiktas döntetlent ért el a Fenerbache elleni rangadón, a találkozó 0-0-val ért véget.

A-csoport

FC Basel – Arsenal FC
Paris Saint-Germain – Ludogorec

Az Arsenal és a PSG is a csoportelsőségért meccsel kedd este, amelyik csapat több pontot szerez, azé lesz az első hely. Azonos pontszám esetén a gólkülönbség dönthet. Ugyanez a képlet igaz a harmadik helyért vívott csatára is: ha a Basel és a Ludogorec pontazonossággal zár, a gólkülönbség dönthet az EL-indulást érő helyről.
Ebben a mutatóban jelen pillanatban a londoniak és a svájciak állnak jobban, kedden pedig egymással találkozik a két együttes.
Az angolok hétvégén magabiztos, 5-1-es győzelmet arattak a West Ham otthonában, míg a PSG a Montpellier vendégeként szaladt bele egy 3-0-s pofonba.
A Basel szezonbéli első vereségét (3-1) szenvedte el a Young Boys otthonában, míg a bolgár élvonalban listavezető Ludugorec hétvégén nem vívott bajnokit.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik