Bajnokok Ligája

Kiderült, miért büntette meg klubja Aubameyangot

Engedély nélkül Olaszországba kirándult a Borussia Dortmund gaboni csatára.

A Borussia Dortmund hazai pályán 1-0-ra legyőzte a portugál Sporting CP csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, szerdán, ezzel biztosította helyét a legjobb 16 között.

A német együttesből hiányzott a gaboni csatár, Pierre-Emerick Aubameyang, akit saját klubja büntetett meg, amiért engedély nélkül elutazott Olaszországba – írja aThe Mirror.

A légiós az eddigi 13 meccsén tíz gólt szerzett a mostani idényben, Thomas Tuchel vezetőedző ennek ellenére szigorú volt vele, és nem vette jó néven, hogy megszegte a klub szabályait.

A szakvezető csak annyit mondott, belső okok miatt nem játszik a 27 éves Aubameyang, aki ott volt a stadionban, és a lelátóról volt kénytelen végignézni a sikert.

„Nagyon nehéz volt nélküle, de nem volt más választásom. A döntés kedden délután megszületett. A következő meccsünkön már vissza fog térni. A belső okok azt jelentik, hogy belső okok. Nem kell ezen spekulálni” – mondta Tuchel a mérkőzés után, vagyis akkor sem indokolta a döntést.

Kedden a legtöbben még arra tippeltek, hogy Aubameyang használta a mobiltelefonját egy csapattalálkozó során, de később kiderült, hogy ennél komolyabb dolog történt: hétfőn Olaszországba utazott, engedély nélkül, és Varesében egy baráti összejövetelen vett részt a Hotel Villa Borghiban.

Az időzítés különösen rossz volt, mert a BVB gyenge formában van a bajnokságban, csak a hatodik helyen áll a Bundesligában és már nyolc ponttal le van maradva a Bayern München mögött. A csatár a Hamburg elleni bajnokin ismét ott lesz a pályán.

Aubameyang az előző idényben 39 gólt lőtt, ezért az elmúlt hónapokban a Real Madrid és a Manchester City is érdeklődött iránta. Hans-Joachim Watzke vezérigazgató úgy nyilatkozott, hallani sem akarnak a távozásáról, hiszen a szerződése 2020-ig szól.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik