Bajnokok Ligája

Bizakodó dortmundiak: sárga mezes fóbiában szenved a Real?

Coentrao visszatért a madridi keretbe, Aubameyang egy lépéssel közelebb kerülhet a spanyol szerződéshez.

A Bajnokok Ligája második csoportkörét rendezik kedden és szerdán: az első nap rögtön csúcsrangadót vívnak Dortmundban. A Legia Warsawára legutóbb hatot számoló BVB hazai közönsége előtt fogadja a Real Madridot. A spanyol együttes a Sporting elleni találkozót – ha nagy küzdelmek árán is – sikerrel vette, legutóbbi két bajnokiján viszont csupán két pontot szerzett. Előbb a Villarreallal, majd a Las Palmasszal játszott döntetlent. Érdekesség, hogy mindkét együttes sárga mezben szerepelt a „királyiak” ellen, a Las Palmas egyébként is a „sárgák” becenevet viseli.

Ebből kifolyólag a dortmundiak hivatalos Twitter-oldalán vicces, talán kissé pimasz üzenettel szúrtak oda soron következő riválisuknak: „Nehéz időket éltek át a sárga mezben játszó csapatok ellen, igaz, madridiak?”

A német szurkolók bizonyára abban bíznak, hogy a kedd este sárga mezt húzó hazaiak sok borsot törnek a madridi játékosok orra alá. Zinédine Zidane hétfő délelőtt egyébként kijelölte a Dortmundba utazó keretet, visszatérőként a francia mester már számíthat Fabio Coentrao játékára is.

Kapusok: Keylor Navas, Casilla, Yánez.
Védők: Carvajal, Pepe, Ramos, Varane, Nacho, Danilo, Coentrao.
Középpályások: Kroos, James, Kovacic, Modric, Asensio, Isco.
Támadók: Ronaldo, Benzema, Bale, Vázquez, Mariano, Morata.

Pierre-Emerick Aubameyang főszereplővé lép elő kedd este?

Remek formát mutat támadóposzton a dortmundiak gólgyárosa, Pierre-Emerick Aubameyang. A 27 éves gaboni támadó minden sorozatot figyelembe véve az idei szezonban hét mérkőzésen már hat gólnál és két gólpassznál jár. A nyári átigazolási időszakban a nemzetközi sajtóban napirenden szerepelt a támadó lehetséges klubváltása, miután a madridi elöljárókat lenyűgözte Aubameyang elmúlt idényben nyújtott teljesítménye (49 mérkőzés, 39 gól). A játékos ez év februárjában még így nyilatkozott: „Mielőtt meghalt, 2014-ben megígértem nagyapámnak, hogy egyszer a Real Madrid játékosa leszek.”
A találkozó előtt az AS újságírója a játékost kérdezte a lehetséges távozásáról, de rövid válasz érkezett: „Erről a témáról nem szeretnék beszélni” – mondta a csatár.

Mindenesetre nincs kizárva, hogy Aubameyang kedden olyan teljesítményt nyújt, melynek köszönhetően újabb lépéssel kerül közelebb a madridi szerződéshez.

Olvasói sztorik