Bajnokok Ligája

Nikolics taktikai okokból maradt ki a kezdőből – nem jött be a húzás

A Legia Warszawa magyar légiósa szerint még akkor is katasztrófa a hatgólos zakó, ha a Dortmund az ellenfél…

Hideg zuhany lehetett a lengyel bajnok számára az első Bajnokok Ligája-csoportmeccs, melyen a német Borussia 6-0-ra győzött. Nikolics Nemanja a kispadon kezdte a meccset, csak a második félidő közepén állt be, ami már csak azért is furcsa, hiszen ő a Legia gólzsákja, a lengyel bajnokságban és a BL-selejtezőben is ő volt a legeredményesebb.

– Nagyon csalódott voltam amiatt, hogy kimaradtam a kezdőcsapatból – mondta Nikolics a Legionisci portálnak.– Az edző azzal magyarázta a döntést, hogy az első félidőben védekező felfogásban akart játszani, hogy ne kapjunk gólt. Sajnos ez a terv gyorsan összeomlott, hiszen bő negyed óra alatt háromszor is betalált a Dortmund. A szünet után már támadnunk kellett, igyekeztünk gólszerzési lehetőségeket kialakítani. A hatgólos hazai vereség katasztrófa számunkra, ez még úgy sem történhetett volna meg, hogy a Borussia Dortmund ellen játszottunk.

Nikolics arról is beszélt, hogy fest a fontossági sorrend a Legia Warszawa számára.

– A bajnokság elsőbbséget élvez – jegyezte meg. – Nem várhatjuk el magunktól, hogy továbbjutunk a BL-ben. Nem követhetjük el azt a hibát, hogy minden erőnkkel a Bajnokok Ligájára koncentrálunk, várjuk a csodát, aztán a tizenkettedikek leszünk a ligában. Természetesen fantasztikus a legjobbak közt játszani – a szerdai hangulat is csodálatos volt -, senkit sem kell motiválni, ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy a szurkolóink számára is a bajnokság a legfontosabb, ott kell csúcsra érni. A Dortmund ellen elkövetett hibákból is tanulni kell, hogy még egyszer ne kövessük el őket. Nagyon bízunk benne, hogy a hétvégén sokkal jobban játszunk majd.

Olvasói sztorik