Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Dávid és Góliát csatája a Bajnokok Ligájában: Sallaiban bíznak Cipruson

Minden mutatóban a Real Madrid a favorit, az APOEL győzelme közel harmincszoros pénzt fizet.

Óriási lehetőség előtt áll Sallai Roland. Amennyiben az APOEL Nicosia mestere, Jorgosz Donisz úgy dönt, hogy bizalmat szavaz a fiatal magyarnak, úgy honfitársunk szerda este (20:45, Sport1) a címvédő Real Madrid otthonában bizonyíthat a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitófordulójában. Jó ómen, hogy a ciprusiak friss igazolása hétvégén kezdőként, győztes mérkőzésen góllal és kiharcolt büntetővel debütált klubcsapatában

Sallai Roland kezdő lesz a Real Madrid ellen is? Fotó: APOEL FC, Facebook

Ahogy azt a honlapunknak adott nyilatkozatában Sallai Roland nagybátyja, Sallai Sándor is hangsúlyozta: a szerdai összecsapásnak aligha az APOEL lesz az esélyese, hiszen igazi Dávid és Góliát csatáját láthatunk a pályán. Mutatjuk a tényeket:

A Transfermarkt legfrissebb adatai szerint a Real Madridé a világ legértékesebb kerete, a játékosok összértéke 743.8 millió euró. Ezzel szemben a ciprusi csapat piaci értéke 18.5 millió euró körül mozog. Érdekesség, hogy az első keretben számításba vett játékosok közül csak Kiko Casilla (6 millió euró), Nacho Fernández (15 millió euró), Marcos Llorente (15 millió euró), Dani Ceballos (17 millió euró) és Lucas Vázquez (15 millió euró) ára alacsonyabb, mint az egész APOEL-keret.

A közös múlt

A két csapat ezidáig két alkalommal találkozott egymással, mindkét alkalommal madridi siker született. A 2011–2012-es versenykiírásban a negyeddöntőben csaptak össze: otthon 3-0-s, idegenben 5-2-es vereséget szenvedtek a ciprusiak.

A Real Madrid és a nagy verések a csoportkörben

A Real Madridra a mögöttünk hagyott öt Bajnokok Ligája szezonban csak ritkán volt jellemző, hogy riválisaira komolyabb csapást mért volna. A csoportmérkőzések során az alábbi eredmények születtek, csak a nagyobb arányú győzelmeket mutatjuk:

2016–2017: csoportkör
Real Madrid – Legia Warszawa 5-1
A 2015–2016: csoportkör
Real Madrid – Malmö 8-0
2014–2015: csoportkör
Real Madrid – FC Basel 5-1
Real Madrid – Ludogorec Razgrad 4-0
2013–2014: csoportkör
Real Madrid – FC Köbenhavn 4-0
Real Madrid – Galatasaray 6-1
2012–2013: csoportkör

Az APOEL Nicosia a BL-csoportkörben egy spanyol óriást már megszorongatott. A 2014–2015-ös versenykiírásban az FC Barcelona otthonában csupán 1-0-s vereséget szenvedett – ennek ellenére is nagy siker volt ez a szigetországiak számára.

A lehetséges szerdai kezdők

Egyelőre nehéz megjósolni, milyen kezdőkkel vágnak neki a találkozónak a csapatok, a mértékadó Bleacher Report ezt prognosztizálja:

Real Madrid: Kiko Casilla – Dani Carvajal, Sergio Ramos, Nacho, Marcelo – Casemiro, Toni Kroos, Luka Modric – Isco, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo.
APOEL Nicosia: Boy Waterman – Carlao, Jesus Rueda, Roberto Lago, Praxitelis Vouros – Nuno Morais, Agustin Farias, Ghayas Zahid, Sallai Roland, Lorenzo Ebecilio – Igor de Camargo

A WhoScored azonban nem várja kezdőbe a fiatal magyart, és 5-0-s madridi sikert jósol felvezetőjében. A Marcánál viszont szintén ott van a top11-ben Sallai.

A WhoScored által prognosztizált kezdők Fotó: WhoScored

A bukiknál a Real a nyerő

A fogadóirodáknál jelen pillanatban a Real győzelme mellett csupán 1.04-os szorzó szerepel, a döntetlen tizenkétszeres pénzt fizet, míg Sallaiék sikerével huszonkilencszeres pénzt lehet kaszálni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik