Légiósok

Bőkezű a Hertha vezetősége a kupamenetelő Dárdai-csapattal

A magyar szakvezetőnek a döntő eléréséért jár prémium.

Kapcsolódó cikkek

Mint arról honlapunk is beszámolt, több mint harminc év után játszhat ismét Német Kupa-elődöntőt a Hertha BSC. A berlini együttes Dárdai Pál vezetésével a másodosztályú Heidenheim ellen nyert a negyeddöntőben 3-2-re, így már csak egyetlen meccsre van a magyar vezetőedző álmától: hogy bejusson a berlini döntőbe.

Ehhez a Borussia Dortmundon keresztül vezet az út, mely ellen legutóbb 0-0-ra végzett az együttes – idén egyedül a Dárdai-csapat tudta lenullázni a patinás alakulat támadósorát.

A német Bild cikke szerint a berlini kupahősök már így most is jól jártak: Michael Preetz sportigazgató és a vezetőség döntése értelmében az elődöntőt kiharcoló húsz játékos között 40 ezer euró prémiumot osztottak szét.

A lap úgy tudja, a vezetőség minden eddig lejátszott körben juttatásban részesítette a játékosokat: a második fordulóban a csapatnak 600 ezer euró bevétele származott a szövetségtől, ebből 200 ezret osztottak szét a labdarúgók között. A negyeddöntőbe jutásért 1.1 millió járt, ebből 400 ezer ment a focistákhoz, míg most 2.1 milliós bevételt ért a győzelem, ebből 800 ezret kaptak a labdarúgók. Hozzáteszik, a fináléba kerülés további 2.5 millió eurós bevételt jelent a klubnak – erről még tárgyal a vezetőség a csapattal, hogy hogyan legyen szétosztva.

Utóbbi összegből már a magyar sikerkovács Dárdai Pálnak is jár a jussa: az ő szerződésében a kupadöntő elérésére van meghatározva prémium a lap szerint.

Olvasói sztorik