Nemzetközi foci

Koscielny, a nyugodt erő

„Soha nem esik pánikba” – mondta róla Wenger.

Kapcsolódó cikkek

Az Arsenal szombaton 1-0-ra nyert a Newcastle United ellen az angol Premier League huszadik fordulójában, ennek köszönhetően továbbra is vezeti a tabellát, de immár önállóan. A londoniak nem futballoztak valami jól, de ezúttal az akarati tényezők, valamint a francia Laurent Koscielny találata elegendőnek bizonyultak a sikerhez.

„Ő nyugodt és soha nem pánikba esik. Erre volt szükségünk – mondta az Ágyúsok menedzsere, Arséne Wenger. – Kemény munka volt, de felkészültünk mentálisan. Nem voltunk a legjobbak, de nagyot kellett küzdenünk, és képesek vagyunk rá, ha szükséges.”

„Ez a meccs a szolidaritásról, a fáradt lábakról, és arról szólt, hogy sikerült kihasználnunk az egyik lehetőségünket. A karácsony óta lejátszott négy meccsünkön kilenc pontot szereztünk, vagyis ha visszatekintünk, azt mondhatjuk, hogy a feladatunk háromnegyedét teljesítettük” – magyarázta Wenger.

Természetesen a szombati meccs utáni sajtótájékoztatón is szóba került a svájci FC Basel egyiptomi válogatott középpályása, Mohamed Elneny leigazolása. A francia edző korábban azt mondta, a klub aktív lesz a téli átigazolási időszakban, de az észak-afrikai játékossal kapcsolatban most elárulta: egyhamar nem fog aláírni, de van esély az érkezésére.

Premier League, 20. forduló

Crystal Palace – Chelsea 0-3 (0-1)

Everton – Tottenham Hotspur 1-1 (1-1)

Watford – Manchester City 1-2 (0-0)

Arsenal – Newcastle United 1-0 (0-0)

Leicester City – AFC Bournemouth 0-0

Manchester United – Swansea City 2-1 (0-0)

Norwich City – Southampton 1-0 (0-0)

Sunderland – Aston Villa 3-1 (1-0)

West Bromwich Albion – Stoke City 2-1 (0-0)

West Ham United – Liverpool 2-0 (1-0)

Az élcsoport állása:

1. Arsenal 42 pont

2. Leicester City 40 pont

3. Manchester City 39 pont

4. Tottenham Hotspur 36 pont

5. Manchester United 33 pont

6. West Ham United 32 pont

7. Crystal Palace 31 pont

8. Liverpool 30 pont

Olvasói sztorik