Nemzetközi foci

Még öt hely kiadó a Bajnokok Ligájában

A fordulatos keddi mérkőzések után szerda este is hatalmas küzdelemre van kilátás a továbbjutó helyekért.

Kapcsolódó cikkek

Szerdán az utolsó öt hely is gazdára talál a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Az E csoportban a címvédő, már biztos csoportelsőként nyolcaddöntős Barcelona a Leverkusen otthonába látogat a hatodik fordulóban. A német együttesnek győznie kell a továbbjutáshoz, ehhez egy hosszú sorozatot kellene megszakítania, ugyanis legutóbbi hat mérkőzését elveszítette a katalánokkal szemben a legrangosabb európai kupasorozatban. Legutóbb 2001-ben, a csoportkörben diadalmaskodott a Bayer, akkor 2-1-re győzte le a Barcelonát, amelynek színeiben a jelenlegi vezetőedző, Luis Enrique volt eredményes. A csoport másik mérkőzésén az AS Roma és a BATE Boriszov csap össze, a győztesnek pedig bíznia kell abban, hogy a címvédő a továbbjutás ellenére is komolyan veszi a németországi párharcot.

Az F csoportban a Bayern Münchenre tét nélküli mérkőzés vár Zágrábban, hiszen a németek már biztos továbbjutók, a horvátok pedig az Európa Liga-szereplést jelentő harmadik helyet sem szerezhetik meg. Az Arsenal viszont komoly kihívás előtt áll, ugyanis két góllal (0-2, 1-3), vagy legalább 4-3-ra kell győznie az Olimpiakosz vendégeként a továbbjutáshoz. Az idegenben eddig két vereséget jegyző angolok dolgát ráadásul számos kulcsjátékos – például Alexis Sanchez, Santi Cazorla, Mikel Arteta és Jack Wilshere – sérülése is nehezíti.

A Dinamo Kijevnek a G csoportban le kell győznie a pont nélküli Makkabit a továbbjutáshoz. A másik meccsen a Chelsea-nek a döntetlen is elég az FC Porto ellen, míg a portugálok csak idegenbeli siker esetén léphetnek tovább.

A H csoportban a belga bajnok Gent együttesének a saját kezében van a sorsa, ugyanis amennyiben hazai környezetben legyőzi a továbbjutást már korábban bebiztosító Zenitet, szintén ott lesz a nyolcaddöntőben. A Valencia is reménykedhet még a továbblépésben, de ehhez meg kell nyernie a Lyon elleni találkozóját az orosz pontszerzés mellett.

Szerdán minden mérkőzés 20.45 órakor kezdődik. A csoportok első két helyezettje a nyolcaddöntőbe jut, a harmadikok pedig az Európa Ligában folytatják.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik