Nemzetközi foci

Háromszor tarolták le a Liverpool középpályását, kétszer gól lett belőle

Peter Byrne/PA Images via Getty Images
Peter Byrne/PA Images via Getty Images

A Liverpool labdarúgócsapata vasárnap 2-1-re győzött a Chelsea ellen, a Premier League nyolcadik fordulójának rangadóján.

Bekezdett a Liverpool, ami érezhetően nem ízlett a Chelsea két középhátvédjének, Tosin Adarabioyónak és Levi Colwillnek – előbbi a felezőnél Diogo Jotát a derekánál fogva rántotta le. Később le is kellett cserélni a portugált, de Darwin Núnezzel sem lett könnyebb dolga a londoni védőknek. Végül mégis Colwill hibája volt döntő, aki megrúgta Curtis Jonest a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Mohamed Szalah értékesítette.

Egy újabb Jones-akció után is tizenegyest ítélt a játékvezető, Robert Sanchez azonban először a labdát találta el és csak utána bucskázott át rajta az angol középpályás, így mégis elmaradt a büntető. Cole Palmernek akadt egy ígéretes helyzete, de kapu fölé lőtt, az első 45 percbe több pedig nem fért bele.

Térfélcsere után hamar beindult a meccs, mert Moises Caicedo parádés indításánál Nicolas Jackson még pont a leshatáron belülről indult el, a labdát be is gurította a becsúszó Andrew Robertson és a kivetődő Caoimhin Kelleher ellenére is. Sokáig viszont nem örülhetett, mert Szalah jobbról tökéletesen ívelt a Chelsea védelme mögé, az érkező Jones pedig hiába tűnt úgy, megint eltotojázza a helyzetét, az utolsó pillanatban bevetődve elpöckölte a labdát Sanchez mellett.

A nagy rohanásból aztán kisebb iramú szaladgálás lett, de újabb gól nem esett, így aztán Curtis Jones bizonyult nyerőembernek.

Végeredmény – Premier League, 8. forduló

Liverpool-Chelsea 2-1 (1-0)
Gólszerző: Szalah (29. – tizenegyesből), Jones (51.) ill. Jackson (48.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik