Magyar foci

Máté Csaba: Bocsátottak már el úgy, hogy tíz meccsből kilencet megnyertem

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A DVSC hazai pályán megsemmisítő, 5-0-s vereséget szenvedett szombaton a Pakstól.

A debreceni szurkolók kihívták a DVSC játékosait, majd levetették velük a mezt, Megyeri Balázs értékelő interjúja közben pedig azt lehetett hallani, hogy Dzsudzsák Balázs üvöltve káromkodik a társaival. A Loki Máté Csaba kinevezése óta négyből négy vereségnél jár, és az utolsó előtti, azaz kiesőhelyen áll a bajnokságban.

„Mindig az edző felelőssége, hogy állítja össze a csapatot, ma úgy néz ki, nem sikerült megtalálni a jó kezdőt, hiszen az elejétől kezdve a Paks irányított. Ami a legnagyobb probléma, hogy úgy nézett ki, mintha a második gól után feladtuk volna a meccset. Ezt próbáltuk felrázni a szünetben, hogy próbáljunk visszajönni, de sajnos ez sem sikerült. Ma szégyenteljes teljesítmányt nyújtottunk, ez osztálykülönbség volt a két csapat között. Eddig elmondhattuk, hogy nüanszokon múllottak a meccsek, a mai nap ez abszolút nem így volt, megérdemelt, sokgólos vereséget szenvedtünk”

elemezte a látottakat a debreceni focicsapat vezetőedzője.

Zárásképp az M4 Sport riportere arra kérdezett rá, hogy mennyire forog veszélyben a szakember állása, miután nem szerzett pontot az együttessel. Erre Máté meghökkentő választ adott.

Bocsátottak már el úgy, hogy tíz meccsből kilencet megnyertem, én ilyeneken nem nagyon gondolkodom, nekem az a célom, hogy segítsem a klubot. Itt nem az edző szerepe fontos, hanem a klubé. Fontos, hogy egy tradicionális és nagy múltú klub ne ilyen helyzetben legyen, mint amiben most van.

Máté Csaba a Ferencvárosnál töltött beugrós időszakra gondol, amikor 2023 nyarán Sztanyiszlav Csercseszovot menesztették, akkor egy időre ő volt a megbízott vezetőedző. Tíz meccsen irányította a csapatot, amiből kilencet megnyert a Fradi, mindössze egy vereség csúszott csak be, miközben az FTC 39 gólt lőtt és csak tízet kapott. Máté Csabával Konferencia Liga-csoportkörbe jutott a Ferencváros, mégis mennie kellett, mert a zöld-fehérek külföldi edzőben gondolkodtak.

Kapcsolódó
Levetették a mezt Dzsudzsákékkal a debreceni drukkerek
A Loki 5-0-ra kapott ki otthon a Pakstól.
Olvasói sztorik