Magyar foci

„Ezek vagyunk, védekezünk, harcolunk, párharcokat nyerünk, ott vagyunk a másiknak”

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A magyar labdarúgó-válogatott hétfő este 2-0-ra nyert Bosznia Hercegovina ellen, a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában.

A találkozót követően Szoboszlai Dominik, a csapat kapitánya állt elsőként az M4 Sport kamerája elé, meg is adta az alaphangot a nyilatkozatoknak.

Ezek vagyunk, védekezünk, harcolunk, párharcokat nyerünk, ott vagyunk a másiknak, hogyha kell.

Nagyon kemény meccs volt, de örülök a csapat minden tagjának, a bemutatkozó Szűcs Kornélnak, mindenkire szükség van. Meccsről meccsre haladunk, most pedig csak az volt a cél, hogy a kiemelkedő holland mérkőzést megkoronázzuk egy győzelemmel, ez sikerült”

– értékelt Szoboszlai Dominik.

A csapatkapitány az első félidőben szerzett vezetést, majd térfélcsere után büntetőből növelte az előnyt. A tizenegyessel kapcsolatban azt mondta, hogy kicsit hezitált, de végül nem változtatott a módszerén és a jobb alsóba bombázott. Szintén nyilatkozott a büntetőt kiharcoló és az első gólpasszt adó Nagy Zsolt is, aki az első tíz perc nehézségeit emelte ki.

„Nehezen kezdtük a mérkőzést, átadtuk a területeket, utána átfordult a mérkőzés a mi oldalunkra. Kialakítottuk a helyzeteket, Szobi (Szoboszlai Dominik ) szerencsére belőtte a passzomat, az nagyon kellett. A második félidőre jól jöttünk ki, a végén talán beszorultunk, de nagyot küzdöttünk, Dini (Dibusz Dénes) védése pedig kulcsfontosságú volt. Elfáradtunk, de mindenki kitett mindent a pályára. Nagyon fontos ez a három pont.”

Edin Dzeko két komolyabb próbálkozását is kivédte Dibusz Dénes, de mégsem ezt hangsúlyozta a találkozóval kapcsolatban, hanem a mérkőzés elejét, amikor nagyon nyomtak a bosnyákok.

A mérkőzés eleje kritikus volt, azt sikerült átvészelnünk. Aztán rendeztük a sorokat, sikerült vezetést szerezni az első félidőben. Szerencsére a második félidő elején megdupláztuk az előnyünket, a hátralevő negyven perc pedig arról szólt, hogy stabilan, egymást kisegítve védjük a kapunkat. Megint egy olyan arcunkat mutattuk, amilyet szerettünk volna

– mosolygott a válogatott kapusa.

Németországnak tíz pontja van, szinte biztosan csoportelső lesz, de mivel lesz még egy holland-magyar meccs, biztos továbbjutó. A magyarok és a hollandok öt-öt pontott gyűjtöttek, a bosnyákoknak viszont négy meccs után csak egy van.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 4. forduló

Bosznia-Hercegovina – Magyarország 0-2 (0-1)
Zenica, Bilino Polje Stadion
v.: Taylor (angol)

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Gazibegovic (Omerovic – szünetben), Bicakcic, Katic, Kolasinac – Hajradinovic (Basic – 79.), Gigovic (Huseinbacic – 65.), Burnic (Tabakovic – 65.) – Tahirovic (Saric – 79.), Dzeko, Bajraktarevic

Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Botka – Bolla (Gera – 67.), Schäfer (Nagy Á. – 86.), Nikitscher, Nagy Zs. (Szűcs – 86.) – Sallai (Gazdag – 67.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám – 78.)

gól: Szoboszlai (38., 50. – tizenegyesből)

sárga lap: Katic (24.), Kolasinac (60.), Huseinbasic (74.) ill. Fiola (87.)

A csoport állása:

1. Németország 10 pont

2. Hollandia 5 pont (+2-es gólkülönbség)

3. Magyarország 5 pont (-3-as gólkülönbség)

4. Bosznia-Hercegovina 1 pont

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik