Magyar foci

Balogh Botond nem játszhat a hollandok ellen

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Úgy tűnik, hogy nem számíthat Balogh Botond játékára Marco Rossi a Hollandia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Az európai szövetség, az UEFA honlapján már elérhetőek a meccskeretek, ebben azonban nem szerepel a Parma védőjének neve, vette észre a Hungarian Football Xtra nevű X-oldal.

Rossi még a csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az olasz Parmában légióskodó Balogh az utolsó bajnoki meccsén kapott egy rúgást, Telkiben pedig kiderült, hogy a sérülés súlyosabb, mint amire számítottak.

Balogh, akinek a játékára a hírek szerint a német bajnok Bayer Leverkusen, valamint a Brighton is felfigyelt, csütörtökig nem is edzett, és akkor is külön edzésterv szerint kezdett készülni, mint ahogyan Sallai Roland tette. A Galatasaray támadója is klubjában szedett össze egy sérülést, de ő pályára léphet a hollandok ellen.

Balogh Botond a szezonban stabilan kezdő a Parmában, hét bajnokin és egy kupameccsen játszott eddig, 672 játékperce van a Parmában. A magyar válogatottban eddig hat fellépése volt.

Botka Endre, Dárdai Márton, Fiola Attila, Willi Orbán és az újonc Szűcs Kornél szerepel a keretben, aki számításba vehető a védelem közepén.

Marco Rossi csapatából több alapember is hiányzik sérülés miatt, míg Gulácsi Péter maga kérte, hogy az idei NL-meccsekre ne hívja be őt a kapitány.

A telt házas Puskás Arénában 20.45-kor kezdődik a mérkőzés, melyet a magyarok egy ponttal a csoport utolsó helyérő várnak. A svájci Lukas Fähndrich lesz a játékvezető.

Kapcsolódó
Távol maradó Gulácsi, sérült alapemberek – a negatív spirálba kerülés ellen küzd a magyar válogatott, de jön a mumusa
A szeptemberi Nemzetek Ligája-nyitány után újabb két mérkőzés vár a magyar labdarúgó-válogatottra Hollandia és Bosznia-Hercegovina ellen. Gulácsi Péter saját kérésére nincs a keretben, több fontos játékos sérült, a hangulat nagyon messze van az egy évvel korábban tapasztalttól. A két meccs fő kérdése: a kiesés ellen kell-e küzdenie a válogatottnak az elit osztályban?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik