Nemzetközi foci

Haaland azzal cukkolta az ellenfél védőjét, hogy fejbe dobta a labdával

Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images
Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

A Manchester City és az Arsenal 2-2-es döntetlent játszott egymással a Premier League 5. fordulójának rangadóján.

A vasárnapi mérkőzés meglehetősen túlfűtött volt, amin nem segített Michael Oliver játékvezető sem, aki egyrészt látványosan nem tartotta kezében a mérkőzést, másrészt egy kimondottan szigorú ítélettel kiállított Leandro Trossard-t. Az emberelőny úgy tűnt, nem segít a Cityn, de végül a 98. percben sikerült a címvédőnek egyenlíteni, amit Erling Haaland úgy ünnepelt meg, hogy fejbe dobta az őt őrző Gabrielt a labdával.

A norvég egyébként sem fogta vissza magát, miután folytatódott a játék, teljes lendülettel nekirohant Thomas Partey-nak, majd az ebből kialakult szócsatában is odaszólt a debütáló Myles Lewis-Skellynek, hogy azt se tudja, kicsoda, ne dumáljon neki.

Lewis-Skelly egyébként nem csoda, hogy Haaland számára ismeretlen, a 17 éves játékos életében először lépett pályára a Premier League-ben. Nem csak Haaland miatt maradt emlékezetes a debütálás, ugyanis még azelőtt sárga lapot kapott, hogy debütált volna. A fiatal középpályás ugyanis szólt David Rayának, hogy üljön le a földre és húzza az időt, amíg a többiek pihennek, Oliver játékvezető pedig ezt meghallotta és sportemberhez méltatlan viselkedésre hivatkozva sárga lapot adott neki.

A 10 sárga lappal záruló összecsapás rangadóhoz méltó módon, feszült pillanatokkal ért véget, az Arsenalnak nem sikerült elvinnie a három pontot Manchesterből, a City viszont a döntetlennel megőrizte listavezető pozícióját.

Kapcsolódó
Dráma a köbön, négygólos meccsen ikszelt a City és az Arsenal
2-2-es döntetlennel ért véget a Premier League csúcsrangadója.
Olvasói sztorik