Nemzetközi foci

A PSG botrányba keveredett edzője: Sokkolnak a valótlan állítások

Christian Liewig - Corbis/ Corbis via Getty Images
Christian Liewig - Corbis/ Corbis via Getty Images

A Paris Saint-Germain a közvetlen üldözőjét, a Lens-t fogadja majd a francia bajnokságban szombaton este, ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót a csapat vezetőedzője, Christophe Galtier. Az eseményen azonban nem a meccs volt az első, ami szóba került, hanem a botrány, amibe a szakember keveredett.

A napokban ugyanis kiszivárgott e-mailek alapján azzal vádolták meg Galtiert, hogy előző csapatánál, a Nice-nél közölte a vezetőkkel, nem akar muszlimokat és feketéket a csapatában, mert nem illenek a város identitásába. Az edző a vádakat akkor ügyvédein keresztül cáfolta, és a pénteki sajtótájékoztatón is felolvasott egy közleményt.

Sokkolnak azok a valótlan állítások, amiket valakik felelőtlenül tettek és terjesztenek. Ezek a kijelentések mélyen sértenek engem

mondta Galtier, aki azzal folytatta, olyan közegben nőtt fel, ahol az elfogadásra és mások tiszteletére nevelték, függetlenül attól, kinek milyen származása vagy vallása van.

„Nem engedhetem, hogy a nevemen vagy a családom nevén ilyen folt essék. Ezért úgy döntöttem, jogi lépéseket teszek azokkal szemben, akik rombolják a jó híremet” – mondta Galtier, aki bízik az igazságosságban, és ennél többet nem kíván a témában nyilatkozni, így már arra sem felelt, amikor azt kérdezték, hogy vajon egy lejáratókampány folyik-e ellene.

Az ESPN arról számolt be mindeközben, hogy a nizzai államügyész elismerte, pénteken nyomozás indult az ügyben, így a rendőrök felkeresték a Nice edzőközpontját és klubszékházát is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik