Élő Magyar foci

Bombagól ellen nem volt ellenszer, a vereség is belefért a Fradinak

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
Bár Bakaszetasz 7. percben szerzett szép góljával 1-0-ra győzött a Trabzonspor labdarúgócsapata a Ferencváros ellen, ennek ellenére nem jutott tovább az Európa Liga H csoportjából, ugyanis a másik mérkőzésen a Monaco legyőzte a Crvena zvezdát.

Az első perctől érződött, melyik csapatnak fontosabb a mérkőzés, ugyanis a Trabzonspor egyértelműen támadólag lépett fel, amikor nála volt a labda, míg a már csoportgyőztes Ferencváros inkább csak labdatartásra törekedett, írta tudósításában az MTI.

A hazaiak aztán az első helyzetüket gólra váltották Bakaszetasz hajszálpontos lövésével, de közel jártak a másodikhoz is, mert Trézéguet hasonló helyről szintén a jobb kapufát találta el, ám ezúttal kifelé pattant a labda.

Negyedóra elteltével meddővé szelídült a hazai csapat fölénye, bár ekkor is sokkal többet birtokolta a labdát, viszont helyzetekig már nem jutott el. A Ferencváros a félpályát is elvétve lépte át, végül a 32. percig kellett várni az első próbálkozására, de Ryan Mmaee fejese jócskán fölé szállt. A meccs képe nem változott a szünetig, de Dibusznak egy ízben lábbal nagyot kellett védenie.

Illyés Tibor / MTI Tokmacnak ezúttal nem volt sok sikerélménye

A folytatás már szakadó esőben kezdődött, a csapatok pedig visszavettek a tempóból. A Trabzonspor sem támadott le olyan elánnal, mint az első félidőben, mert vélhetően játékosai már tudták, hogy a harmadik helynél nem érhetnek feljebb, mert a csoport másik mérkőzésén a Monaco fölényesen vezet a Crvena zvezda ellen.

A zöld-fehérek továbbra is csak a labda őrzésére koncentráltak, a törökök alkalmanként azért támadással is megpróbálkoztak, de az elszántság már hiányzott belőlük.

A tíz pontjával – minden idők legjobb magyar csoportszereplésével – első helyen záró Ferencváros nem lesz érdekelt a 16 közé jutásért sorra kerülő februári párharcok hétfői sorsolásán, majd csak a nyolc továbbjutóból kap ellenfelet a márciusi nyolcaddöntőre. A finálét május 31-én a Puskás Arénában rendezik.

Kapcsolódó
Európa Liga: ilyen csoportot még nem látott a futballvilág
A H csoportban minden csapat nyolc ponttal zárt, kiesett a Lazio.

Európa Liga, H csoport, 6. (utolsó) forduló

Trabzonspor (török) – Ferencváros 1-0 (1-0)
Trabzon, Senol Günes Stadion
v.: Harm Osmers (német)
Trabzonspor: Cakir – Stryger Larsen, Vitor Hugo, Bartra, Elmali – Hamsík (Gbamin, 61.), Sziopisz – Ömür (Ünüvar, 69.), Bakaszetasz (Bardhi, 69.), Trézéguet (Haspolat, 86.) – Yazici (Djaniny, 61.)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Pászka (Redzic, 91.) – Vécsei, Laidouni, Esiti (Mercier, 60.) – Zachariassen, R. Mmaee, Nguen (Kovacevic, 82.)
gól: Bakaszetasz (7.)
sárga lap: Ömür (45.), Vitor Hugo (51.), Bartra (81.), illetve Laidouni (27.), S. Mmaee (47.), Vécsei (88.)

 

Monaco (francia) – Crvena zvezda (szerb) 4-1 (2-0)

 

A csoport végeredménye:
1. (nyolcaddöntős) Ferencváros 10 pont
2. (rájátszásba jutott) AS Monaco 10
3. (Konferencia Liga-rájátszásba jutott) Trabzonspor 9
4. Crvena zvezda 6

Vereséggel búcsúzott a csoportkörtől az első helyen záró Fradi

A hajrát leszámítva szinte egész mérkőzésen a kezében tartotta az irányítást a Trabzonspor labdarúgócsapata, amely az Európa Liga H csoportjának utolsó fordulójában egy hatalmas Bakaszetasz-bombával 1-0-ra nyert a Ferencváros ellen, de ez sem volt elég a törököknek a továbbjutáshoz.

Bartra-sárga

Bartra is kapott egy sárgát, mert felrúgta Tokmacot.

Nagy bomba

Vécsei bombája meglepte a kapust, aki ügyetlenül kapott bele a labdába, szerencséjére nem befelé, hanem az alapvonal irányába csorgott.

Rövid lövés

Stryger Larsen 16 méteres lövése alig gurult el az elvetődő Dibuszig.

Majdnem helyzet

Egy majdnem helyzet, Zachariassen passzát követően Merciert nem találta el a labdát…

Csere-bere

Jönnek a cserék, a Fradinál Esitit Mercier váltotta, a hazaiaknál Yazici és Hamsík helyére Djaniny, valamint Gbamin állt be.

Tokmac-próba

Kaput még nem talált a magyar bajnok, de Tokmac ezúttal is próbálkozott, labdája célt tévesztett.

Butaság

Samy Mmaee mindent elkövetett a sárga lapért, előbb lerántotta ellenfelét, majd sípszó után elrúgta a labdát.

Célegyenesben a Monaco is

A csoport másik meccsén Volland duplázott, így a Monaco 2-0-ra vezet a Crvena zvezda ellen és továbbjutásra áll.

Dibusz nagyot védett

Hű, előbb Yazici lőtt a kapu mellé, majd Esiti eladott labdáját követően Bakaszetasz került ziccerbe, de Dibusz nagyot védett.

Sárga lap

Laidounié az első sárga,  Hamsíkkal szabálytalankodott.

Vezet a Monaco is

De lehet, ez is kevés lesz a törököknek, az egy ponttal előtte álló Monaco ugyanis Volland góljával 1-0-ra vezet a Crvena zvezda ellen.

Ezt megúsztuk

Ezúttal is Trézéguet volt a főszereplő, de nem passzolt, hanem 17 méterről lőtt, a labda ismét a jobb kapufát találta el, de ezúttal kifelé pattant róla.

Olvasói sztorik