Magyar foci

Legyőzte az utolsó Mezőkövesd a bajnok Fradit

A játéknap előtt sereghajtó Mezőkövesd hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a címvédő és éllovas Ferencvárost a labdarúgó NB I 11. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A hazaiak másodszor nyertek, a vendégek másodszor kaptak ki a mostani szezonban.

Pedig rosszul kezdtek a hazaiak, hiszen már a második percben hátrányba kerültek: Marquinhos szépen gurított a jobb alsó sarokba (0-1). A 30. percben egyenlítettek a hazaiak, egy szögletet Pillár csúsztatta meg, a hosszú saroknál pedig Karnyicki nem hibázott (1-1).

Kapcsolódó
Szórványos fütty után belehúzott a Loki és elverte az Újpestet
50 percig jobb volt a fővárosi csapat, végül háromgólos vereséget szenvedett.

A második félidőben nagyon úgy tűnt, nem bírnak egymással a felek, ám a 83. percben Botka buktatta Besirovicot, a büntetőt Drasic a bal sarokra lőtte, Dibusz csak beleérni tudott (2-1).

A ráadásban Traoré úgy tűnt, egyenlített, de a hosszú VAR-vizsgálódás lest jelzett, így maradt a 2-1-es eredmény.

Kuttor Attila edző a szezonban először vezette győzelemre aktuális csapatát: a Vasassal hét mérkőzésen nyeretlen maradt, majd menesztését követően a Mezőkövesddel is hasonló szériában volt a legutóbbi három fordulóban.

A szakember legutóbb 2020. szeptember 12-én, a Budafok ellen nyert legutóbb az élvonalban – szintén a Mezőkövesd élén.

NB I, 11. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencváros 2-1 (1-1)
Mezőkövesd, 4250 néző
v.: Bognár
Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai K., (Vadnai, 70.) Lukic, Pillár, Vajda – Cseri (Brtan, 77.), Karnyicki, Da. Babunszki, Besirovic – Molnár G. (Madarász, 88.), Drazic
Ferencváros: Dibusz – Thelander, Sigér, Knoester, Pászka – Esiti (Vécsei, 67.), Gojak (Traoré, 67.) – Auzqui (Botka, 60.), Mercier (Zachariassen, 60.), Marquinhos – Boli (R. Mmaee, 67.)
gól: Karnyicki (28.), Drazic (83., 11-esből), illetve Marquinhos (2.)
sárga lap: Lukic (38.), Karnyicki (52.), Besirovic (89.), illetve Sigér (11.), Marquinhos (45+1.), Pászka (53.), R. Mmaee (81.)

Olvasói sztorik