Magyar foci

Dibusz: Mióta itt vagyok, nem éltem át ilyet

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Fantasztikus győzelmet aratott az FTC, amely az EL-csoportkör első meccsén már a 16. percben emberhátrányba került a Trabzonspor ellen Eldar Civic kiállítása miatt, ennek ellenére 3-2-re megverte török ellenfelét.

Kapcsolódó
Tíz emberrel aratott hősies győzelmet a Fradi az EL első fordulójában
Civic taposás miatt kapott pirosat a 16. percben, de a Fradi nagyot harcolt, és 3-2-re verte a török Trabzonsport.

A három gólból kettőt Tokmac Nguen szerzett, aki ezt megelőzően utoljára május 4-én, a ZTE elleni, 5-3-ra megnyert bajnokin volt eredményes. A kenyai-norvég támadó tehát a legjobbkor vetett véget a gól nélküli időszaknak, és a meccs után nem győzte dicsérni a szurkolókat, akik szerinte nagyszerű hangulatot teremtettek.

„Nélkülük ez a győzelem lehetetlen lett volna, már az első perctől kezdve buzdítottak minket. A csapatunk igazán komoly minőséget képvisel, és talán ez a legfőbb oka annak, hogy a Ferencvárosnál maradtam. Annyi jó játékosunk van, hogy magabiztosnak kell lennünk, és tisztában lenni azzal, hogy bárki ellen képesek vagyunk betalálni” – nyilatkozta Tokmac, aki már 12 gólos a nemzetközi porondon, és ezzel Fenyvesi Mátéval holtversenyben az ötödik az FTC örökranglistáján.

Tokmac statisztikája:

www.sofascore.com

Tokmac mellett Dibusz Dénes is sokat tett a magyar csapat sikeréért, mivel a válogatott kapus több fontos védést is bemutatott.

„Ez a mérkőzés más kategóriába tartozik, mint az eddigiek. Ilyen hangulat, ilyen csapatjáték, ilyen küzdelem, ilyen eredmény, azt gondolom, mióta itt vagyok, nem éltem át ilyet. Ez egy fantasztikus siker, és nagyon nagy gratuláció jár mindenkinek, mind a szakmai stábnak, mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak. Ez tényleg olyan teljesítmény volt mindenki részéről, ami igazán emlékezetes” – értékelt Dibusz a FradiMédiának.

A Fradi vasárnap a második helyezett Kisvárda ellen vív rangadót az NB I-ben, majd szeptember 16-án a Monaco vendége lesz az EL második körében. A nagyhercegség csapata Belgrádban győzött 1-0-ra a Crvena zvezda ellen Breel Embolo büntetőjével, így az FTC-hez hasonlóan három ponttal áll.

Olvasói sztorik