Nemzetközi foci

Di María góllal és gólpasszal nyitott a Juvénál, majd le kellett cserélni

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

Angel Di María bemutatkozott tétmeccsen is a Juventusnál és alighanem számos rajongót szerzett magának, miután góllal és gólpasszal vette ki a részét a Sassuolo elleni 3-0-s győzelemből, ráadásul több alkalommal a közönségnek is játszott látványos megoldásaival.

Ugyanakkor aggódhatnak is a drukkerek, mert a lecserélése előtt a combjához kapott.

Pedig akár még kellemetlenül is indulhatott volna a meccs a Juve számára, ugyanis Defrel próbálkozása után Perin a gólvonal felett fogta meg a labdát. Aztán a 26. percben a hazai csapat szerezte meg a vezetést, Alex Sandro beadása után Di María előbb a földre lőtt, majd a labda átpattant a kapus fölött. Már a szünetre megnyugtató előnnyel vonulhatott a hazai csapat, ugyanis Vlahovic harcolt ki, majd értékesített egy tizenegyest.

A szerb csatár az 51. percben el is döntötte a meccset, amikor Di María finom (és picit szerencsés) átadása után közelről a hálóba lőtt.

Di María gólja és gólpassza:

A PSG-t elhagyó argentin ezután cselezgetett, rabonás indítást is kiosztott, azaz már a közönségnek is játszott. Aztán a 64. percben le kellett cserélni, előtte pedig a combját fogdosta és később nem túl boldog arccal üldögélt a kispadon. A meccs későbbi részében Zakaria is ápolásra szorult, azaz hiába a magabiztos 3-0-s siker, van miért aggódni is.

A Napoli 5-2-re győzött hétfőn a Hellas Verona otthonában. A nápolyiak találatain öt különböző játékos osztozott.

Serie A, 1. forduló

Juventus-Sassuolo 3-0 (2-0)
Hellas Verona-Napoli 2-5 (1-2)

Olvasói sztorik