Nemzetközi foci

50 millió eurós igazolással próbálja befoltozni védelmét a Barca

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A nemzetközi sportsajtó már tényként kezelte, csütörtökön a hivatalos bejelentés is megtörtént:

a tizenegyszeres francia válogatott védő, Jules Koundé a Barcelonában folytatja.

Volt, hogy Koundé fejbe dobta a barcás Jordi Albát:

A 23 éves, Európa Liga- és Nemzetek Ligája-győztes játékos átigazolásának összegét sem a Sevilla, sem a Barcelona nem hozta nyilvánosságra, de sajtóhírek szerint 50 millió euróért cserébe vált klubot. Kulcsposztra érkezik, ugyanis a Barca védelme eléggé sebezhető volt az előző szezonban, ráadásul Koundé kiemelkedően jó az előre játékban, amióta ugyanis Sevillába igazolt 2019-ben, a Squawka statisztikái szerint a védők közül neki volt a legtöbb

  • érintése az ellenfél tizenhatosán belül,
  • sikeres csele,
  • előre passza,
  • átadása a pálya támadó harmadába.

A Sevillában 133 mérkőzésen kilenc góllal és három gólpasszal zárt, Bordeaux-ban 70 mérkőzésen négy találata volt. Van már Bajnokok Ligája-rutinja is, a Sevillával tizenkét találkozón játszott a legerősebb európai kupasorozatban.

A Barcelona esetében az a nagy kérdés, hogy az új igazolásokat (Robert Lewandowski, Raphinha, Andreas Christensen és Franck Kessié érkezett korábban) hogyan regisztrálja be a klub, de épp csütörtökön nyilatkozott a ligaelnök arról, hogy jó úton jár a klubvezetés. Más kérdés, hogy a Barca jelenleg kiárusítja a jövőjét.

Kapcsolódó
Lewandowski a zsákban, a jövő a zaciban: előremenekül a Barcelona, utána az özönvíz
Úgy tűnik, a Barcelona mindent zaciba csap annak érdekében, hogy visszatérjenek a sikerek. Kerül, amibe kerül. Na, de mi lesz, ha nem válik be a stratégia?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik