Magyar foci bajnokok ligája

Szlovákiát gyalázó transzparenst villantottak a Fradi-ultrák a BL-meccs közben

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Hatalmas fölényben volt a lelátón a Ferencváros a szerda esti Bajnokok Ligája-selejtezőn, a végén mégis a vendégszektorban helyet foglaló öt-hatszáz szlovák drukker örülhetett, mivel a Slovan a hajrában szerzett gólokkal 2-1-re győzött.

Kapcsolódó
A Ferencváros hazai pályán kikapott a Slovan Bratislavától
Zachariassen góljával még a zöld-fehérek szereztek vezetést, de a hajrá a pozsonyiaké volt.

A magyar és szlovák csapatok meccsei rendszerint feszült hangulatban zajlanak, és a mostani párosítás esetében a harminc évvel ezelőtti emlékek is felkorbácsolták az indulatokat, mivel a két gárda 1992-es párharcának pozsonyi felvonásán fekete maszkos kommandósok ütlegelték az FTC-drukkereket.

A mostani meccs előtt és alatt is voltak bőven történések: kezdődött azzal, hogy egy férfi megdobta a szlovákok csapatbuszát (őt később a rendőrség elfogta), majd egy nappal a találkozó előtt a Fradi-ultrák vonultak egyet a belvárosban, abban bízva, hátha sikerül összefutniuk a Pozsonyból érkező drukkerekkel.

Kapcsolódó
„Fuck you, Slovan” – a belvárosban vonultak a Fradi-ultrák
A szlovák szurkolókat keresték, de nem találták őket.

Szerda este a stadionon kívül a lengyel barátokkal kiegészülő fradisták a szintén lengyel ultrákkal érkező szlovákokkal próbáltak volna barátkozni, de a rendőrség ezt könnygáz bevetésével megakadályozta, majd a kezdőrúgás előtt a Fradi-tábor egy koreográfiával jelezte, nem felejtik el, hogy mi történt 1992-ben.

A stadionon belül a szlovákok azzal próbálták ellensúlyozni létszámbeli hátrányukat, hogy tűzijátékot lőttek az egyik hazai szektorba, míg a fradisták egy Szlovákiát szidalmazó transzparenssel jelentkeztek, amin az a felirat szerepelt: Lopott föld, lopott jelképek. Nulla történelem. Baszódj meg, Szlovákia!

A Pravda nevű szlovák lap megemlíti, hogy a felirat valószínűleg nem kerülte el a meccsen tartózkodó UEFA-ellenőr figyelmét, vagyis várhatóan nem ússza meg a büntetést a magyar klub.

A visszavágón a Fraditól a nemzetközi porondon 50 éve nem látott bravúrra lenne szükség, és nem tévedünk nagyot, ha azt jósoljuk, hogy Pozsonyban sem lesznek nagy ölelkezések, és baráti poharazgatások a két tábor között.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik