Nemzetközi foci

Ádám Martin úgy tolt ki Koszta Márkkal, hogy nem is tudott róla

www.uhfc.tv
www.uhfc.tv

Koszta Márk márciusban, egy kifejezetten jó fél szezon után hagyta el a ZTE-t, mégpedig a dél-koreai ázsiai BL-győztes csapat, az Ulsan Hyundai kedvéért. Az OTP Bank Liga 2021/22-es kiírásának gólkirálya, Ádám Martin hétfőn igazolt ugyan ebbe a klubba.

Kapcsolódó

Az Ulsan Hyunday hivatalos oldala kedden közölte, hogy felbontja Koszta Már szerződését, mégpedig a dél-koreai légiós szabály előírásaira hivatkozva. A szabály szerint a bajnokikon csak meghatározott számú külföldi labdarúgó lehet a keretben a bajnokságban résztvevő csapatoknál, így Ádám Martin szerződtetésével egyel több külföldi lett a kelleténél, avagy konkrétan a Paks támadójának szerződtetését bánta a ZTE korábbi csatára.

Kapcsolódó
Ádám Martin: Lehet utánam csinálni
A Paks csatára 22 forduló alatt 21 gólt szerzett, mellé kiosztott négy gólpasszt is, azaz meccsenként átlag 1,14 gólban van benne. A válogatott meghívón nem lepődne meg, és azt mondja, a statisztikái miatt keleti és nyugati klubok is érdeklődnek iránta, de nem kapkod. A pénz nem igazán mozgatja, a kilókról pedig nem beszél, mert mindig is masszív srác volt. Interjú Ádám Martinnal, Forráskút leghíresebb emberével.

A szabály hátrányát Koszta egész tavasszal érezte, emiatt bajnokikon nem, csak ötször a BL-ben és kétszer a kupában lépett pályára, igaz ott termelte a gólokat tisztességgel. A hírek szerint maradhat Dél-Koreában, mert egy másodosztályú csapat csábítja.

Olvasói sztorik