Nemzetközi foci

Története legjobb, európai kupaszerepléssel kecsegtető idényét futotta, mégis kieshet az élvonalból

Kritikus időszakot él át Szered városa, a felvidéki település labdarúgócsapata ugyan 2018 óta az élvonalban szerepel, a mostani szezonban érte el a legjobb teljesítmény t az 5. helyével, jelenleg pedig a nemzetközi kupaszerelésért küzd egy négycsapatos playoffban, de szinte biztos, hogy a 2022-23-as idényt már nem az élvonalban kezdi meg. Hacsak a szövetség meg nem kegyelmez neki.

Az SKF Sereď csapata A 2018-as feljutás óta sorrendben a 6., a 10., a 7., a 10, majd idén az 5. helyen zárt. Jelenleg azért küzd, hogy ott lehessen a Konferencia Ligában, ehhez első lépésként május 24-én a Zilinát kellene legyőznie. Ha sikerül, akkor a május 27-i összecsapáson a DAC vagy a Trencín ellen harcolhatja ki az európai szereplés jogát.

Kapcsolódó
Botrány Dániában: női zuhanyzóban készített felvételt a fiatal játékos
A Kolding 15 éves játékosát felfüggesztették, a rendőrség nyomoz.

De közben a háttérben komoly gondokkal küzd. A Sme értesülése szerint a kifizetetlen bérek miatt kérdéses a klub jövője, de az is, hogy milyen felállásban lép pályára a szezon utolsó találkozóin.

Ami viszont nagyobb baj, hogy a szlovák szövetség licencadó testülete első fokon visszautasította a klub papírjait, azaz nem adta meg az engedélyt a Fortuna Ligában való részvételre. A klub hétfő este jelezte, nem nyújt be fellebbezést.

Miután az SKF Sereď hosszú ideje nem tudja biztosítani a Fortuna Ligában való működés infrastrukturális feltételeit, a klub vezetése úgy döntött, hogy nem nyújt be fellebbezést.

Az anyagi kérdéseket biztosan rendezni fogjuk, és abban a bajnokságban játszunk majd, amelybe áthelyeznek bennünket” – nyilatkozta a klub vezérigazgatója, Marian Cerny.

A csapat az elmúlt években nem tudott javítani a stadionhelyzeten, a hazai létesítmény nem felelt meg az előírásoknak, így Nyitrán, Aranyosmaróton, Nagyszombatban és egyszer még a pozsonyi Pasienky Stadionban is játszott pályaválasztóként.

A végső szót a Fortuna Liga irányító testülete mondja ki.

Ám amennyiben a klub nem vállalja a szereplést (és a másik licencgondokkal küzdő csapat, a Senica sem felel meg), úgy minden bizonnyal a feljutásért osztályozót vívó, a másodosztály második helyén zárt Dukla Banská Bystrica (sőt, lehet az élvonal utolsó előtti helyén végzett Zlaté Moravce) előtt nyílik meg az út.

Ami biztos, hogy a garamszentkereszti FK Pohronie elbúcsúzik az élvonaltól.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ŠKF ORION TIP Sereď (@skfsered) által megosztott bejegyzés

Olvasói sztorik