Nemzetközi foci

Előtörtek az érzelmek, sírva búcsúzott a drukkerektől a Juve támadója

Isabella Bonotto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Isabella Bonotto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ugyan kétgólos előnyt herdált el a Juventus otthon a Lazio ellen, a szezon utolsó hazai bajnokiján ez talán keveseket érdekelt, mert két meghatározó játékos is most búcsúzott a torinói közönségtől.

Kapcsolódó
Chiellini és Dybala döntetlennel búcsúzott
Emlékezetes ünneplésben részesítette őket a közönség.

A legnagyobb ünneplés a klubnál 17 évet játszó Giorgio Chiellininek járt, akit élőképpel fogadtak a drukkerek, a 18. percben pedig ováció közepette hagyta el a pályát. A 37 éves Európa-bajnok hátvéd kilenc bajnoki címet és öt Olasz Kupát nyert, illetve kétszer jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába a torinói együttessel, amelynek színeiben ez volt az 560. hivatalos mérkőzése.

Lecserélésekor a csapatkapitányi karszalagot Paulo Dybalának adta át, akit a 78. percben cseréltek le, őt is éljenezte a közönség. Az argentin támadó helyzete elég érdekes, mert a szezon során már úgy tűnt, hogy sikerült megegyezni vele a hosszabbításról, aztán mégis kútba esett a megállapodás. Dybalának egyébként maga a klub nem is szervezett nagy ünneplést, a játékostársak ugyanakkor a lefújás után a levegőbe dobálták, majd a közönség még külön meg is tapsolta a sírva fakadó játékost.

Minden egyes alkalommal, amikor a stadion kivetítőin a klubelnököt, Andrea Agnellit, vagy bármelyik igazgatót mutatták, a drukkerek nemtetszésüknek adtak hangot, ezzel is jelezve, kit hibáztatnak, amiért Paulo Dybala távozik a nyáron.

A 28 éves argentin válogatott játékos 2015-ben érkezett Palermóból, öt bajnoki címet, négy Olasz Kupát nyert a Juventussal, és tagja volt a 2017-ben BL-döntős csapatnak is.

A Juve számára a hétfői meccs tét nélküli volt, mert az már eldőlt, hogy a negyedik helyen zár a csapat és ott lesz a BL-főtáblán. A Lazio a pontszerzéssel a hatodik helynél hátrébb már nem végezhet, vagyis azEurópa Ligában szerepel majd a következő idényben.

Olvasói sztorik