Magyar foci

A Fradi itthon utcahosszal vezet, de a világrekordtól messze elmarad

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

A Paks legyőzésével a Ferencváros története 24. Magyar Kupa-győzelmét ünnepelhette közel 40 ezer néző előtt szerda este. A Fradi a hazai kupagyőzelmek tekintetében abszolút rekorder, az örökrangsorban második Újpest tizenkétszer, a harmadik MTK pedig tizenegy alkalommal nyerte meg a sorozatot.

A ferencvárosi klub világviszonylatban is az elitbe tartozik, de a csúcstartótól még jelentősen el van maradva: a Vaduz ugyanis 48-szor nyerte meg a liechtensteini kupát.

Mellékzönge, de azért rögzítsük, hogy Liechtensteinben nincsen bajnokság a kevés csapat miatt, csak kupa. A Vaduz tavaly a svájci élvonalban szerepelt, de az utolsó helyen végzett és kiesett.

Kapcsolódó
„A hír igaz” – Bognár György másik NB I-es klubbal tárgyalt
A Ferencváros ellen elveszített kupadöntőt követően kérdezték még a paksiak vezetőedzőjét a napokban felröppent pletykáról. Amiről kiderült, hogy nem is pletyka.

A labdarúgás statisztikáival foglalkozó RSSSF adatai szerint az északír Linfield (44 aranyérem) és a skót Celtic (40 elsőség) fér még fel a dobogóra a hazai kupagyőzelmek tekintetében. A régió országai közül az Austria Wien (27), a Sparta Praha (26), a Crvena zvezda (25) és a Levszki Szófia (25) megelőzi a Ferencvárost, a Steaua Bukarest egálra áll a magyar rekorderrel, míg a Dinamo Zagreb (23) és a Dinamo Kijev (22) alig valamivel marad el tőle.

Olvasói sztorik