Nemzetközi foci

Kiesett a csapatával Wayne Rooney, mégis vastapsot kapott a szurkolóktól

Jon Hobley/MI News/NurPhoto via Getty Images
Jon Hobley/MI News/NurPhoto via Getty Images

Az anyagi és adminisztratív gondokkal küzdő Derby County ugyan sokáig derekasan küzdött a kiesés ellen, azonban a hétvégén eldőlt, hogy jövőre az angol harmadosztályban szerepel majd.

Kapcsolódó
Wayne Rooney bevallotta, hogy szándékosan akart sérülést okozni egy meccsén
John Terry bánta, hogy így egyenlítette ki az esélyeket.

A többek között pontlevonással és átigazolási tilalommal is megbirkózó csapatot Wayne Rooney edző nem hagyta magára, akkor sem, amikor az Everton hívta. Hűségét és elhivatottságát nem csak a játékosai, hanem a szurkolók is nagyra értékelték és ez megmutatkozott kedden is.

Rooney az edzőpályák mellett találkozott a Derby drukkereivel és rövid beszédet mondott a jövőre nézve.

Nagyon hálásak vagyunk azért a támogatásért, amit egész évben kaptunk tőletek. Kibaszott kemény szezonunk van, nagyon nehéz pillanatok ezek nekünk és főleg nektek. Mindent megpróbáltunk, a legjobbunkat adtuk, de sajnos így is kiestünk. De már azt tervezzük, hogyan jussunk vissza

– mondta Rooney, akinek szavait követően vastapsot kapott a szurkolóktól.

A Derbytől a szezon elején 12 pontot levontak, miután csődeljárás miatt, majd november 16-án további 9 pontos levonással büntették a Championship számviteli szabályainak megsértése miatt. Ezzel összesen 21 pontot vontak le a Derbytől, de ha ezeket megkapná, akkor is csak egy ponttal állna a kiesést jelentő vonal fölött a klub.

Olvasói sztorik