Nemzetközi foci

„Walesi parazitának” nevezték Gareth Bale-t, megkapták a választ

A walesi labdarúgó-válogatott Ausztria felett aratott csütörtöki 2-1-es világbajnoki pótselejtezős győzelmét követően „undorítónak” nevezte a spanyol sajtótól kapott kritikát Gareth Bale, a Real Madrid walesi játékosa.

Kapcsolódó
Kutyagumi Gareth Bale első gólja a másodikhoz képest
Gareth Bale-Ausztria 2-1. Gareth Bale a hős. Gareth Bale a főszereplő. Nagyjából ilyen szalagcímek méltatták a walesi csapatkapitány csütörtök esti teljesítményét.

A 32 éves támadó előbb szabadrúgásból, majd pedig egy kiváló egyéni megmozdulás után volt eredményes az osztrákok elleni meccsen, s két góljával oroszlánrészt vállalt abban, hogy júniusban Wales már a vb-szereplésért játszhat majd Skóciával vagy Ukrajnával.

Kapcsolódó
Szétlőtt tévé, összetört berendezés – így fogadták a törökök Burak Yilmaz kihagyott büntetőjét
A török válogatott csapatkapitánya hős lehetett volna, ám mivel hibázott, teljesen elkeseredett és lemondta a válogatottságot.

A vb-pótselejtezők előtt azonban a madridi Marca című sportnapilap csak a „walesi parazitaként” emlegette, nyilván arra utalva ezzel, hogy Bale 2013 óta a Real Madrid játékosa, összességében elmarad a teljesítménye attól, amit vártak tőle, ráadásul a mostani idényben csupán öt tétmérkőzésen szerepelt.

Undorító, amit csinálnak, szégyellniük kellene magukat

– nyilatkozta Bale az Ausztria elleni meccs után, majd arra a kérdésre, hogy a második találata után bemutatott gólörömével – a walesi címert paskolta a mezén – üzenni akart-e Madridba, nemmel felelt.

Nincs szükségem arra, hogy üzeneteket küldözgessek, ez csak időpazarlás lenne

– mondta mosolyogva a futballista, aki a lefújás után madridi csapattársát, az osztrák David Alabát is vigasztalni próbálta.

Kapcsolódó
Ennél az egy adatnál semmi sem mondja el jobban, miért tört össze minden olasz szív a kiesés után
Egy egész generáció nő fel anélkül, hogy tudná, milyen az egyenes kieséses szakasz.

Wales 1958 után másodszor szerepelhet világbajnokságon, de ahhoz, hogy novemberben Katarba utazhasson, Skóciát, vagy Ukrajnát kell majd hazai környezetben legyőznie az ukrajnai háború miatt júniusra halasztott pótselejtezőn.

Eredmmények – világbajnoki pótselejtező

Olaszország – Észak-Macedónia 0-1 (0-0)
gól: Trajkovszki (92.)

Portugália-Törökország 3-1 (2-0)
g: Otavio (15.), Diogo Jota (42.), Nunes (94.), illetve Yilmaz (65.)

Wales-Ausztria 2-1 (1-0)
g: Bale (25., 51.), illetve Davies (65., öngól)

Svédország-Csehország 1-0 (0-0, 0-0, – hosszabbítás után 1-0)
g: Quaison (110.)

Olvasói sztorik