Nemzetközi foci

Megmentőkben nincs hiány, sikeredzők neve merült fel a Barcánál

PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
Edzőjelöltek tekintetében sokkal jobban a Barcelona labdarúgócsapata, mint a La Ligában vagy a Bajnokok Ligájában: a katalánoknál a helyi sajtó értesülése szerint nem az a kérdés, hogy menesztik-e Ronald Koemant, hanem, hogy mikor. A Marca szerint a szombati, Atlético Madrid elleni mérkőzésen még marad.

A tavalyi bronzérmes még veretlen a hazai bajnokságban, de az alsóházban tanyázó Cádiz és Granada elleni döntetlen kiverte a biztosítékot. De az még legalább pontszerzés volt, és nem olyan szégyenteljes zakó, mint amit egy hete a Camp Nouban a Bayern München (0-3) és szerdán Lisszabonban a Benfica mért rá (0-3).

Kapcsolódó
A statisztika, ami megmutatja, mekkora bajban van a Barcelona
Borzalmasan indult a Bajnokok Ligája csoportköre a katalán sztárklubnak.

Ilyen kudarcok után egyre ritkul a levegő Ronald Koeman körül, nem meglepő, hogy a spanyol média már a lehetséges utódjairól ír.

  • A klub korábbi játékosa, a 41 éves Xavi egyértelműen a favorit, ismeri a klubot, 1998 és 2015 között a Barcában futballozott és kedvenc volt. Egyetlen probléma akad: 2023-ig szóló szerződés köti a katari al-Szaddhoz.
  • Az AS és a Catalunya Radio szerint Andrea Pirlo is esélyes lehet, az olasz szakembert 2021 májusában kirúgták a Juventustól, így szabadon szerződtethető lenne.
  • A belga válogatottat irányító Roberto Martínez neve is szóba került, ő azonban nem volt hajlandó kommentálni a pletykákat.
  • A Marca bedobta Antonio Conte nevét is, de az ő taktikája és stílusa nem biztos, hogy megfelelne a katalánoknak. Ugyanakkor az olasz edző elérhető, mert jelenleg munka nélkül van.
  • A katalán rádió, a RAC 1 állítja, Marcelo Gallardo neve is szóba jöhet, a 45 éves szakember jelenleg a River Plate edzője, és az év végéig szerződésben áll az argentinokkal.

Ami biztos, hogy Luis Enrique, aki 2014 és 2017 között az FC Barcelona edzőjeként tevékenykedett, cáfolt minden feltételezést a lehetséges visszatérésről.

Azt hiszem, Laportának nincs is meg a mobilszámom. Nem hagyom el a válogatottat, szerződésem van és ezt tiszteletben tartom. Szokásom, hogy tartom a szavamat

– nyilatkozta.

Olvasói sztorik