PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
Nemzetközi foci sport

A statisztika, ami megmutatja, mekkora bajban van a Barcelona

A nyári történések és Lionel Messi távozása után várható volt, hogy ez a szezon szenvedős lesz a Barcelonának, de azért arra talán kevesen számítottak, hogy két fordulót követően nulla ponttal, egyetlen kaput eltaláló lövéssel és 0-6-os gólkülönbséggel majd a csoportja utolsó helyén áll a csapat a Bajnokok Ligájában. Márpedig ez a helyzet, a Bayern München elleni 3-0-s vereséget egy 3-0-s zakó követte a Benfica otthonában.

Az Opta elő is ásta, hogy mindössze másodszor fordult elő a klub történetében, hogy egy európai kupasorozatot két vereséggel kezdett a csapat.

Először az 1972-73-as szezonban esett meg ez a csúfság a Barcával, akkor az UEFA Kupában. Mivel akkor még nem volt csoportkör, így a Porto elleni két bukta egyben a kiesést is jelentette a katalánoknak.

Kapcsolódó
Ronald Koeman: A jövőm nem az én kezemben van
Az újabb kellemetlen eredmény után megerősödtek az edzőt bíráló hangok.

Most még nehéz megjósolni, mi lesz a csoport végkimenetele. Ami biztos, hogy Bayern München kiemelkedik, mind a két meccsét elég magabiztosan nyerte eddig. A Barcelona a Dinamo Kijev ellen próbálhat meg javítani a következő körben.

Kérdés, Ronald Koemannak hívják-e még akkor a vezetőedzőt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!