Nemzetközi foci bajnokok ligája

A statisztika, ami megmutatja, mekkora bajban van a Barcelona

PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

A nyári történések és Lionel Messi távozása után várható volt, hogy ez a szezon szenvedős lesz a Barcelonának, de azért arra talán kevesen számítottak, hogy két fordulót követően nulla ponttal, egyetlen kaput eltaláló lövéssel és 0-6-os gólkülönbséggel majd a csoportja utolsó helyén áll a csapat a Bajnokok Ligájában. Márpedig ez a helyzet, a Bayern München elleni 3-0-s vereséget egy 3-0-s zakó követte a Benfica otthonában.

Az Opta elő is ásta, hogy mindössze másodszor fordult elő a klub történetében, hogy egy európai kupasorozatot két vereséggel kezdett a csapat.

Először az 1972-73-as szezonban esett meg ez a csúfság a Barcával, akkor az UEFA Kupában. Mivel akkor még nem volt csoportkör, így a Porto elleni két bukta egyben a kiesést is jelentette a katalánoknak.

Kapcsolódó
Ronald Koeman: A jövőm nem az én kezemben van
Az újabb kellemetlen eredmény után megerősödtek az edzőt bíráló hangok.

Most még nehéz megjósolni, mi lesz a csoport végkimenetele. Ami biztos, hogy Bayern München kiemelkedik, mind a két meccsét elég magabiztosan nyerte eddig. A Barcelona a Dinamo Kijev ellen próbálhat meg javítani a következő körben.

Kérdés, Ronald Koemannak hívják-e még akkor a vezetőedzőt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik