Nemzetközi foci

Olyan történt, ami még nem a bajnoki szezonban: nyert a Juve

ANDREAS SOLARO / AFP
ANDREAS SOLARO / AFP

Az ötödik fordulóig kellett rá várni, de behúzta első győzelmét a bajnoki szezonban a Juventus, amely 60 éve nem kezdte olyan rosszul a bajnokságot, mint most. Ugyanakkor ez sem volt egy könnyű menet, a Spezia közel járt a bravúrhoz, de a torinóiak 3-2-re győztek végül.

Kean szerzett vezetést a Juvénak, de egy jól eltalált lövéssel a hazai pályán játszó Spezia kiegyenlített, majd a második félidő elejére megfordította az állást. Ezután ziccerek sorát hagyta ki a vendégcsapat, de Chiesa harcossága meghozta az egyenlítést, a szögletzászlónál labdát szerzett, majd egy jó csel után a kapuba lőtt estében.

Egy szöglet utáni kavarodás hozta meg végül a Juve sikerét: nem sikerült felszabadítani hazai oldalon, De Ligt pedig megszerezte a győztes gólt.

A győztes gól:

Győzelme után is csak a 12. a Juventus, amely a hétvégén a Sampdoriát fogadja majd.

Az AC Milan 2-0-ra legyőzte a vendég Veneziát. A továbbra is veretlen milánóiaknak egy döntetlen mellett ez volt a negyedik győzelmük, míg a vendégcsapat negyedszer maradt alul a bajnoki idényben.

Kapcsolódó
Nem ő lesz az új Pirlo, de a Milan már azzal is jól járt, hogy megragadta a második esélyt
Sandro Tonali közel állt ahhoz, hogy az Interbe igazoljon, majd megtudta, hogy imádott klubja, a Milan vinné, és onnantól már az sem érdekelte, hogy a Barca és a MU is érdeklődött iránta. A Milanban az első éve gyengén sikerült, idén azonban uralja a középpályát.

Serie A, 5. forduló

Spezia – Juventus 2-3 (1-1)
AC Milan-Venezia 2-0 (0-0)
Cagliari-Empoli 0-2 (0-1)
Salernitana-Hellas Verona 2-2 (1-2)

Olvasói sztorik