Nemzetközi foci

Hősiesen küzdve verte meg a Mainz a magyarokkal felálló Leipziget

TORSTEN SILZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
TORSTEN SILZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A hét elején még úgy tűnt, akár el is maradhat a Mainz idénynyitó mérkőzése, miután Karim Onisiwo és további két játékos, illetve egy stábtag koronavírustesztje pozitív eredményt hozott. Pénteken aztán ismét együtt edzett a keret, de így is nagyon szűkösen tudtak kiállni: a kispadon mindössze heten foglaltak helyet, közülük hatan 23 év alattiak. Onisiwo mellett hiányzott a holland Jerry St. Juste, Dominik Kohr és Szalai Ádám is.

Kapcsolódó
Szalai Ádám 8,5 millió forinttal segít egy agydaganattal küzdő kisfiút
A négyéves Marci életminősége sokat javult, de a fenntartó terápia sokba kerül.

A vendég RB Leipzignél Gulácsi Péter és Willi Orbán a kezdőcsapatban, Szoboszlai Dominik pedig a kispadon kapott helyet.

Lendületesen kezdett a Mainz, amely az előző szezonban szédületes tavaszt produkált, a klub korábban sohasem szerzett 32 pontot egy szezon második felében. Úgy tűnt, tartalékosan is kitart a lendület, az 5. percben Li Dzse Szung még a kapufát találta el, de a 13. percben már megszerezte a vezetést a Mainz.

Egy bal oldali szöglet után Nordi Mukiele az ötösről borzasztóan találta el a labdát, amely a kapu felé pörgött, Moussa Niakhaté pedig fél méterről nem hibázott (1-0).

Szünet után ismét a hazaiak veszélyeztettek, Paul Nebel közeli lövését azonban Gulácsi bravúrral védte.

Egyre erősödött a vendégek nyomása, az 58. percben Mohamed Simakan 16 méteres lövését öklözte ki Robin Zentner kapus.

A 64. percben hármat cseréltek a vendégek, jött Szoboszlai is, de gólt a Mainz szerzett – a lipcseiek szerencséjére a játékvezető érvénytelenítette, mert a szöglet nyomán a labda kikanyarodott a pályáról.

A 85. percben Szoboszlai szögletét Orbán centikkel fejelte a kapu mellé, az eredmény már nem változott, a Mainz győzelemmel kezdte a szezont.

A nap másik mérkőzésén a Dárdai Pál irányította Hertha 3-1-re kikapott Kölnben. A berlinieknél a magyar tréner 19 éves fia, a korosztályos német válogatott Dárdai Márton végigjátszotta a találkozót.

Bundesliga, 1. forduló

Mainz – RB Leipzig 1-0 (1-0)
gól: Niakhaté (13.)

 

Köln – Hertha 3-1 (1-1)
gól: Modeste (41.), Kainz (52., 55.), illetve Jovetics (6.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik