Nemzetközi foci

Messit őrjöngő tömeg fogadta, a PSG kiárusítást tarthat

Bertrand GUAY / AFP
Bertrand GUAY / AFP

Elképesztő hangulat fogadta Lionel Messit a Parc des Princes előtt, a Paris Saint-Germain szurkolói kitettek magukért, és üdvözölték az új játékost.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Mindenki tudja, hogyan hagytam el Barcelonát, nehéz volt megtennem a sok ott töltött év után. lelkes vagyok, szeretném mihamarabb elkezdeni az edzéseket és az életem új szakaszát. Szeretnék köszönetet mondani az elnöknek, Leonardónak és az egész klubnak” – mondta első párizsi sajtótájékoztatóján az argentin klasszis.

Kapcsolódó
Messi Párizsban: akár hátrányt is jelenthet az argentin érkezése
A PSG Messi szerződtetésével már biztosan megszerzi a nyár legnagyobb igazolásáért járó képzeletbeli elismerést, de a legnagyobb kérdés az: az argentin elég lesz-e a franciáknak a BL megnyeréséhez?

A PSG elnöke, Nasser al-Khelaifi üzent a csapat hezitáló francia sztárjának, Kylian Mbappénak is, aki még nem döntött, meghosszabbítja szerződését vagy sem.

„Kylian azt mondta, versenyképes csapatot szeretne. Most azt hiszem, nincs versenyképesebb a PSG)-nél” – mondta.

Kapcsolódó
„Fájdalmas lesz Messit egy másik csapat mezében látni”
Iniesta azt mondta, sohasem látott hozzá hasonló játékost.

A L’Equipe három hete arról írt, hogy alaposan megnőtt a PSG költségvetése, és hogy a francia labdarúgóklubok pénzügyi felügyeletét ellátó szervezet, a DNCG is elégedett legyen, a klub mérlegelné annak lehetőségét, hogy akár 10 játékost is eladjon.

Ez a lépés Messi szerződtetésével égetően szükségessé vált, erősítette meg a The Athletic is.

Olyanok távozhatnak, mint a német Thilo Kehrer, a brazil Rafinha, a szenegáli Idrissa Gueye és Abdou Diallo. De szóba kerülhet az argentin Mauro Icardi, a spanyol Ander Herrera, Sergio Rico és Pablo Sarabia, illetve a francia Layvin Kurzawa és Alphonse Areola eladása is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik