Nemzetközi foci bajnokok ligája

Két piros lappal fejezte be a meccsét a Fradi következő BL-selejtezős ellenfele

Liam McBurney/PA Images via Getty Images
Liam McBurney/PA Images via Getty Images

A Ferencváros 3-1-re nyert a Pristina otthonában kedd este, így 6-1-s összesítéssel jutott tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjének első köréből.

Kapcsolódó
Myrto Uzuni mesterhármasával nyert a Ferencváros Koszovóban
Pocsék első félidő után összeszedte magát a Fradi.

Azt már korábban lehetett tudni, hogy a Linfield-Zalgiris párharc győztese vár majd a magyar bajnokra, ha koszovói ellenfelén túljut és mivel a litvánok 3-1-gyel nyitottak hazai pályán, várható volt, hogy zöld-fehér csata lesz a második körben. A Zalgiris hamar előnybe is került Észak-Írországban és bár térfélcsere után nőtt is az előny, egy piros lappal feje tetejére állt minden.

Eldhaji Diaw ugyanis kézzel védett egy kapura tartó fejest, mivel azonban ő nem a litvánok kapusa, így a játékvezető kiállította, ráadásul a büntetőt is belőtte a Linfield.

Nagy rohanás kezdődött, aminek kontrollálásához becserélte a Zalgiris edzője Karolis Uzelát a 89. percben, de a 21 éves középpályás túlpörgött és úgy felrúgta ellenfelét, hogy három perc után ki is állították. A litvánok végül behúzták 2-1-re a meccset kilenc emberrel is és 5-2-s összesítéssel jutottak tovább.

Ez ugyanaz a litván együttes egyébként, amelyet tavaly a Budapest Honvéd 3-1-re megvert hazai pályán, majd Vilniusban 1-1-gyel biztosította továbbjutását az Európa Liga selejtezőjében. A Fradi ellen sem Diaw, sem Uzela nem játszhat majd, mivel azonnali piros lapot kaptak, de a visszavágóról már az UEFA fegyelmi bizottsága dönt majd.

Az első mérkőzésre július 20-án kerül sor Budapesten, a visszavágót egy héttel később rendezik majd meg Vilniusban.

Olvasói sztorik