Élő Magyar foci

Myrto Uzuni mesterhármasával nyert a Ferencváros Koszovóban

MTI/EPA/Valdrin Xhemaj
MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

A Ferencváros 3-1-re nyert a koszovói Pristina otthonában a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában, így 6-1-es összesítéssel jutott tovább.

Az első tíz percbe belealudt a Fradi, három-négy komoly helyzetet is kidolgoztak a koszovóiak és csak azért nem került hamar hátrányba a magyar csapat, mert Endrit Krasniqi lövésébe beleért John, így les miatt érvénytelenné vált a gól. Apránként azért beleállt a meccsbe az FTC és bár pocsék volt a színvonal, nagy gondba már nem került.

Szünetben bármit is mondott Peter Stöger, működött, mert a csapata jóval energikusabban és gólra éhesen játszott. Myrto Uzuni villámgyorsan előnybe is juttatta a Fradit, miután Tokmac Nguen egy agresszív labdaszerzés után pompásan ugratta ki őt.

Nem sikerült azonnal rúgni még egyet az FTC-nek, picit el is kényelmesedtek a zöld-fehérek és egy hazai szöglet után Mendurim Hoti teljesen egyedül fejelhetett egynlítő gólt. Ezek után viszont elfáradt a Pristina és kicsit kinyílt, így többször is életveszélyes ellentámadásokat vezethetett a Fradi. A hajrára ennek meg is lett az eredménye, előbb Eldar Civic beadását pöckölte kapuba Uzuni közvetlen közelről.

Kicsit később Tokmac Nguen birkózott ki magának egy lövő helyzetet, amelynél ugyan védett a kapus, de Uzuni ismétlésénél már tehetetlen volt. Myrto Uzuni így mesterhármast lőtt, a Ferencváros pedig 6-1-s összesítéssel jutott tovább.

A magyar bajnok a litván Zalgiris ellen játszik majd a második BL-selejtezős fordulóban.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, 2. mérkőzés:

Pristina (koszovói) – Ferencváros 1-3
Pristina, Fadil Vokrri Stadion, 8765 néző
v.: Kopriwa (luxemburgi)
Pristina: Nika – B. Krasniqi, Zyba (Hoti – 52.), Bektesi, Mici – Lilaj (Bardoku – 64.), Bosnjaku, E. Krasniqi – Mankenda, John (Sabani – 60.), Kryeziu
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmae, Civic – Somália (Vécsei – 70.), Haratin – Mak (Zubkov – 64.), Tokmac (Baturina – 88.), Uzuni (Redzic – 88.) – R. Mmae (Sigér – 70.)
gól: Hoti (67.) ill. Uzuni (49., 80., 86.)
sárga lap: Bosnjaku (42.) ill. Somália (64.)

További eredmények:

NS Mura (szlovén)-KF Shkendija (északmacedón) 5-0 (2-0)
Tj.: a Mura, kettős győzelemmel, 6-0-s összesítéssel.

Lincoln Red Imps FC (gibraltári)-CS Fola Esch (luxemburgi) 5-0 (2-0)
Tj.: a Lincoln, 7-2-es összesítéssel.

Hibernians FC (máltai)-FC Flora Tallinn (észt) 0-3 (0-2)
Tj.: a Flora Tallin, kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.

Riga FC (lett)-Malmö FF (svéd) 1-1 (0-1)
Tj: a Malmö, 2-1-es összesítéssel.

Sheriff Tiraspol (moldovai)-KF Teuta Durrës (albán) 1-0 (1-0)
Tj: a Sheriff Tiraspol, kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.

A második félidőben mesterhármast szerző Uzuni triplájával nyert a Fradi

A Ferencváros 3-1-re nyert a koszovói Pristina otthonában a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában, így 6-1-es összesítéssel jutott tovább.

Az első félidőben lesgólt lőtt a Pristina, de ettől sem ébredt föl igazán a Fradi, gyenge játékkal és gól nélkül vonultak szünetre a felek. Térfélcsere után villámgyorsan előnybe került a Ferencváros, de elkényelmesedett és Hoti fejesgóljával egyenlített is. Ezek után viszont elfáradt és kicsit kinyílt, így két ellentámadásból Uzuni két góljával zárta le végérvényesen az összecsapást az FTC.

A magyar bajnok alighanem a lett Zalgiris ellen játszik majd a második BL-selejtezős fordulóban.

Myrto Uzuni mesterhármast lőtt

A koszovóiak próbáltak támadni, de ez lett a vesztük. Sabani távoli lövése lejött a blokkról és nagy nehezen eljutott a labda a támadókhoz. Először úgy tűnt, hogy elhal az akció a Pristina védői miatt, de gy magyar szempontból jól pattanó lövést ügyesen terelt maga elé Tokmac. Szemben állt a kapussal, de Nika védeni tudott. A kipattanót viszont Uzuni a hálóba lőtte.

Újra a Fradinál az előny

A bal oldalon felfutó Eldar Civic kaparta ki a gesztenyét a Ferencvárosnak, az ő remek centerezésébe ért bele nagyon finoman a jól érkező Myrto Uzuni. Így került a labda a hálóba, amivel újfent előnybe került az FTC.

Vécsei csakugyan szabadabb szereplkörben játszik

Igaz, egyelőre sokra nem megy vele, mert Uzuni és Tokmac is inkább egyéni húzásokból volt veszélyes, Zubkov pedig látszik, hogy nagyon akar, de eddig nem volt szerencséje. Egy ellentámadásból lehetett volna gondja a Fradinak, de Blazic blokkolta a kicsit önző volt Sabani és Blazicba rúgta a labdát.

Magyarít a csapaton Peter Stöger

Ráfért már a frissítés a középpályára. Vécsei Bálint és Sigér Dávid áll be. Somália az egyik lecserélt játékos, a másik viszont Ryan Mmae, így aztán Vécsei vagy többet járhat föl támadni, vagy picit alakít a szerkezeten a Fradi edzője.

Egyenlített a Pristina!

A csereként beálló Hoti gyakorlatilag senkitől sem zavartatva fejelhetett kapura egy szöglet után, ő pedig a kapu bal oldalába bólintotta az egyenlítést érő gólt. Ez figyelmetlenség volt a vendégek részéről, ennyire szabadon hagyni valakit tíz méterre a kaputól.

Mak nagyon szeretett volna gólt lőni

De nem fog. Egy gyors ellentámadás végén Uzuni a bal oldalról megint jól indult be, laposan passzolt a szlovák csapattársához, azonban Mak lövése mellé ment. Nem sokkal később  le is cserélte őt Stöger, Olekszandr Zubkov folytatja a helyén.

Kapufát lőtt a Pristina!

Kryeziu kapott egy nagyszerű indítást egy gyors ellentámadás végén, amihez hozzáért a becsúszó Eldar Civic. Pont így pattant meg furán a labda és a jobb kapufára pattant, ezt megúszta a Ferencváros!

Stöger bármit is csinált a szünetben, működött

Sokkal energikusabb a Ferencváros, élettel telivé vált a játéka. Uzuni veszélyesen lőtt laposan középre egy labdát, de Ryan Mmae-t eltüntették a tizenhatos közepén. A bíró sípja néma maradt. Ha viszont ezt a ritmust tartja a Fradi, meg fog törni a Pristina, mert már egy-egy felívelésnél is érezni a pánikot.

Szegény Zybát le is kell cserélni

Egyszerűen rosszul esett, amikor Tokmac leszerelte és némi ápolás után kiderült, hogy nem tudja folytatni. Hoti állt be helyette.

Tokmac remeklése után Uzuni szerzett vezetést a Fradinak

Nguen Tokmac erőszakosan elvette a labdát Zybától, majd kicselezte Bosnjakut, amivel rögtön jó helyzetben találta magát a norvég támadó. Kicsit kivárt, majd a hosszú oldalon érkező Myrto Uzunit nagyon szépen ugratta ki, az albán csatár pedig a kapus lábai között talált kapuba. Ezzel vezet a Frtadi 1-0-ra.

Elkezdődött a meccs

Hátul passzolgat a Ferencváros, az első percekben határozottabbnak tűnik a vendégcsapat.

Hiába a kezdeti nyomás, a Fradi statisztikái jobbak

Az első tíz percbe belealudtak a zöld-fehérek, de csak lesgólig jutott a Pristina. Ezután viszont 52 százalékban birtokolta a labdát a magyar bajnok, 6 lövéséből 3 kaput talált, egy pedig a kapufán csattant, a túloldalon 5 lövésből csak egy volt pontos.

Nem esett gól az első félidőben

Egy szöglet utáni legurításból Civic lőtt egy hatalmas kapufát jó 20-22 méterről, aztán a túloldalon Dibusz számolt el csúnyán egy beadást, de annyira rossz volt a beívelés, hogy koszovói támadónak esélye sem volt kihasználni a hibát, túl távol voltak a kapustól már eleve is. Egy perc hosszabbítás után aztán pihenőre vonultak a felek.

Az utolsó passzok, cselek nem jók a vendégeknél

Endrit Krasniqi lövése levágódott a magyar csapat védőjéről és ebből indulhatott Somáliától az akció. Ryan Mmae indult meg a labdával, aztán a bal szélen Uzunit hozta helyzetbe, aki kicselezte a védőjét, de ezután nem lőtt, ez lett a veszte, aztán Ryan Mmae elől is elpiszkálták a koszovóiak a labdát. A Fradi támadói rendre rossz döntést hoznak az utolsó passzoknál, cseleknél, lövéseknél. Maradt a 0-0 ezúttal is.

Na, ebben végre volt fantázia!

Mak kapott egy jó indítást a jobb szélen, kivárt egy picit, majd laposan passzolt középre a tizenhatos vonalán álló Tokmachoz. A norvég lefordult, továbbtette a labdát Ryan Mmae elé, aki kicselezte a védőjét és ballal a hosszú alsóba akarta visszalőni a labdát. Lövését szép vetődéssel védte Nika, végre történt valami!

Ne szépítsük, nem csúcsfutball zajlik a pályán

A Ferencváros játékosain nem látszik, hogy rettenetesen megszakadnának, de azért Civicnek akadt egy közeli lövése és Uzuni is elvégezhetett pár szögletet. Önmagában a tény, hogy ezt lehet csak kiemelni az elmúlt percekből, azért árulkodó. A Pristina szeretne támadni, de nem nagyon sikerül a területet jól szűkítő Fradi-játékosok miatt, úgyhogy nem nagyon történik semmi különleges. Erre nem mondhatja senki, hogy közönségcsalogató játék, de persze a Ferencvárosnak a 0-0 is továbbjutást ér, ki hibáztatná a játékosokat, hogy nem törik magukat?

Végre mutatott valamit a Fradi is

Bal szélen dolgozott ki egy akciót a Ferencváros, ám a tizenhatos vonalán Uzuni beleért egy labdába, ami valójában Maknak lett volna jó. A védőktől kipattanó labdát Tokmac letette a labdát Maknak lövére, aki kapura tűzte a kapásból, de jócskán kapu mellé durrantott.

Most nagy helyzetet úszott meg a Fradi

Endrit Krasniqi jól vette észre, hogy egy kényszerítőzéssel üres területe nyílna a magyarok tizenhatosának bal széle előtt. Bosnjakutól kapta a labdát, amit ügyesen tekert a magyar védelem mögé, Johnnak viszont egy picit magas volt. Mögötte érkezett viszont Kryeziu, ha neki hagyja, jóval nagyobb helyzet adódik. Így viszont kapu fölé szállt a labda.

Belerázódott a Ferencváros

Jóllehet csak néhány gyengécske beadásig jutott a magyar bajnok, de a védekezését picit gatyába rázta a Fradi és így egyből jöttek a technikai hibák az ellenféltől. Pontatlan ívelések, elszúrt labdaátvételek tarkították a játékot. Az is jól kirajzolódott, hogy John, valamint Mankenda gyorsaságát próbálja kihasználni a Pristina, így a Ferencvárostól valaki mindig figyel rá, hogy ne lehessen őket hosszú labdákkal megjátszani. Azóta nem is igen tud mit kezdeni a labdákkal a Pristina, nagy a tanácstalanság.

Samy Mmae látványos blokkjával marad a 0-0

Egy gyors ellentámadás során John kihúzódott a bal szélre, így kapta meg a labdát, de befelé cselezve kiugratta Kryeziut. A pristinai támadó egy tolás után a tizenhatos bal oldáláról a hosszú alsó sarokba akart lőni, de a becsúszó Samy Mmae blokkolta a próbálkozást. Ezután szinte rögtön jött az újabb ívelés, Mankenda viszont jócskán kapu mellé bólintott.

Itt az első intő jel, lesgólt lőtt a Pristina

Szinte ugyanaz történt, mint az első lövésnél. Mankenda vitt el egy védőt elmozgással, majd a tizenhatoson belül Endrit Krasniqihez jutott a labda, aki rögtön lőtt. John elkövette azt a hibát, hogy közvetlen közelről még labdába ért, így aztán a hálóban kötött ki a labda, ám John egyértelműen lesen állt az érintéskor. Ha nem ér bele, talán véd Dibusz, így viszont nem adhatta mega luxemburgi bíró a gólt. Talán még időben ébred a Fradi védelme.

Olvasói sztorik