Nemzetközi foci

Messiék tizenegyesekkel jutottak a Copa-döntőbe

SILVIO AVILA / AFP
SILVIO AVILA / AFP

Összejött a Brazília-Argentína álomdöntő a Copa Américán, miután Argentína tizenegyesekkel megnyerte a Kolumbia elleni elődöntőt.

Argentína már a 7. percben vezetést szerzett, amikor Lionel Messi passzát Lautaro Martínez vágta be. Messinek az ötödik gólpassza volt a tornán, Martínez pedig harmadszor volt eredményes a Copán.

Kolumbia Wílmar Barrios megpattanó, furcsa röppályát leíró lövésénél közel járt az egyenlítéshez, de a labda végül a bal kapufán csattant. A kolumbiai gól végül a 61. percben született meg, amikor Luis Díaz kissé kisodródva is el tudta gurítani a labdát Emiliano Martínez mellett.

Argentínának még volt két nagy lehetősége eldönteni a meccset, Ángel Di María előbb Martínezt, majd Messit kínálta meg egy-egy remek passzal, de előbbi a gólvonalon álló védőt, utóbbi pedig a jobb kapufát találta el. 

A Copán nincs hosszabbítás, hanem egyből a tizenegyesek következnek döntetlen esetén, és az Aston Villában légióskodó Martínez hőssé vált, amikor Davinson Sánchez, Yerry Mina és Edwin Cardona kísérletét is hárította, miközben honfitársai közül csak Rodrigo De Paul rontott.

Az argentin-brazil döntőt a Maracana-stadionban rendezik majd, és ha Messiék nyernek, akkor az argentinok megtörik az 1993 óta tartó rossz sorozatukat, és 28 év óta először járnak sikerrel egy nagy tornán.

eredmény, Copa América, elődöntő:

Argentína-Kolumbia 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – 11-esekkel: 3-2
gól: L. Martínez (7.), illetve L. Díaz (61..)

 

A további program:
bronzmérkőzés, Brazíliaváros, szombat:
Peru – Kolumbia, 2.00

 

döntő, Rio de Janeiro (Maracana-stadion):
Brazília – Argentína, 2.00

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik