Magyar foci

Szerhij Rebrov már februárban felmondott a Ferencvárosnál

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Szerhij Rebrov február 10-én felmondott a Ferencvárosnál, mondta Kubatov Gábor.

A Fradi elnöke az Origónak adott interjút, amelyben elárulta, hogy az ukrán vezetőedző már év elején jelezte a vezetőségnek, hogy nyáron távozni akar.

A menedzserén keresztül csak annyit közölt, hogy az év végén szeretne távozni, és keressünk új edzőt. Ez váratlanul ért. Eszem ágában sem volt váltani, és nem is tudok arról, hogy a klubon belül bármilyen áthidalhatatlan ellentét lett volna az edző és a menedzsment között. Felelős vezetőként nem tehetem meg, hogy a csapat itt álljon egy BL-selejtező előtt edző nélkül

– mondta Kubatov.

A Ferencváros elnöke előzetesen nem akarta lecserélni az edzőt, azonban az élet úgy hozta, hogy már csak a búcsúval kapcsolatos megbeszélés maradt hátra.

Kapcsolódó
Már olasz sztáredzők kerültek szóba a Ferencváros kispadjára
Szerhij Rebrov jövője bizonytalannak tűnik a sikerekek után és a nemzetközi sajtó az utódját keresi.

„Azt hittem, hogy a megbecsülésünket legalább anyagilag kifejezzük, mert Rebrov európai szinten is nagyon jól keresett. Mi mindent megtettünk azért, hogy ő sikeres legyen. Egy zseniális edző, olyan, amilyenre mindig is vágytam, de el kell fogadnom a döntését. Szeretném, ha leülnénk és beszélgetnénk egymással. Ez még hátravan.”

Kubatov ezen kívül elmondta azt is, hogy lát előrelépést az utánpótlásban, sőt a szurkolók viselkedésében is. Több ideális jelöltet is talált a Fradi, közülük válogat. A szurkolók egyikükről már véleményt is formált: a lila-fehér klubszínű Austria Wientől állítólag érkező Peter Stögerből nem kérnek.

Kapcsolódó

Ukrán sajtóhírek szerint Rebrov a Fenerbahce edzője lehet, ahol többek között Szalai Attilával dolgozhat majd együtt.

Olvasói sztorik