Nemzetközi foci

Zidane: Dühös vagyok, nagyon dühös

BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Az Atlético-Barcelona spanyol rangadó döntetlennel végződött, ami azt jelentette, hogy a Real Madridnál tudhatták, ha a hátralévő négy bajnokit megnyerik, akkor zsebben a bajnoki cím.

Ehhez képest a Chelsea elleni BL-elődöntőt elbukó Real csak 2-2-t játszott a Sevilla ellen, ráadásul a hosszabbításban sikerült csak a pontmentés, amikor Eden Hazard ügyesen ért bele Toni Kroos lövésébe.

Kapcsolódó

A meccs legfurább jelenete az volt, amikor a játékvezető előbb a Karim Benzema ellen elkövetett szabálytalanság miatt büntetőt adott a Realnak, majd a videózás során kiderült, hogy a támadást megelőző szögletnél a madridiak védője, Éder Militao kezezett, így végül a Sevilla rúghatott tizenegyest, amit Ivan Rakitic be is lőtt.

A meccs után Zinédine Zidane, a Real edzője elbeszélgetett Juan Martínez Munuera játékvezetővel, majd dühösen nyilatkozott.

„Egy dolgot nem értek. Ha Militao kezezett, akkor a Sevilla-játékos ellen is lehetett volna fújni kezezés miatt. Nem szoktam a játékvezetőknél reklamálni, de most dühös vagyok, nagyon dühös.

Megkértem a bírót, hogy magyarázza el, mikor jár büntető a kezezés miatt, de egyáltalán nem volt meggyőző, amit mondott. Persze most már nem tudunk semmin változtatni, van még három meccsünk, és az utolsó pillanatig harcolni fogunk

– magyarázta Zidane.

A Marcának nyilatkozó szakértő, Juan Andujar Oliver azt mondta a vitatott esetről, hogy mivel a labda előbb Militao vállát érte, majd onnan pattant az alkarjára, nem kellett volna büntetőt ítélni érte.

Három fordulóval a vége előtt az Atlético áll az élen 77 pontjával, a Realnak és a Barcának 75-75 pontja van. Lesznek még izgalmak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik