Nemzetközi foci bajnokok ligája

Cristiano Ronaldo nem váltja be a hozzá fűzött reményeket?

Jonathan Moscrop/Getty Images
Jonathan Moscrop/Getty Images

Az FC Porto ugyan kikapott 3-2-re a kedd esti a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjánek visszavágóján a Juventus ellen hosszabbításban, de így is továbbjutott.

Kapcsolódó
Dráma Torinóban: hosszabbításban nyert, de kiesett a Juventus
A Porto az 54. perctől emberhátrányban játszva harcolta ki a BL-továbbjutást.

Különösen fájdalmas ez az olaszoknak, mivel a Juve egymás után harmadik éve a legjobb 16 között búcsúzott a BL-től, pedig a 2018-ban szerződtetett Cristiano Ronaldóval épp erre a trófeára hajtott leginkább a csapat. Ehhez képest az Ajax a negyeddöntőben, a Lyon és a Porto pedig a nyolcaddöntőben is megálljt parancsolt. A portugál világklasszis az elmúlt három BL-szezonban összesen 14 gólig jutott, aminél az utolsó Real Madridnál töltött idényében többet lőtt, akkor 15-ször volt eredményes.

Azt nem lehet elvenni Ronaldótól, hogy nagy hatással volt a torinói játékosokra, ahogyan a 121 tétmeccsen elért 92 gólja is nagyon-nagyon meggyőző. A jelek szerint viszont épp a BL-ben nem tudta azt hozni, amiért elhozták Madridból. A Porto elleni meccs után egyébként a Juventus igazgatója arról beszélt, egyelőre nincs terítéken Ronaldo 2022-ben lejáró szerződésének meghosszabbítása.

Olvasói sztorik