Nemzetközi foci

A Chelsea bánta az Arsenal nagy feltámadását

Andrew Boyers - Pool / Getty Images
Andrew Boyers - Pool / Getty Images

Az Arsenal 3-1-re legyőzte a Chelsea-t a Premier League 15. fordulójában.

Hét nyeretlen bajnokival a háta mögött érkezett a városi rangadóra az Arsenal, amely egy 11-esből szerzett vezetést: Kieran Tierney bőrözte fel Reece Jamest, aki megpróbálta szerelni Tierney-t, de közben eltalálta a lábát.

A jelenetet videón is visszanézték, és bár nem volt túl nagy a kontakt, de végül maradt az ítélet, Alexandre Lacazette pedig nem is hagyta ki a lehetőséget.

A második gól is egy pontrúgásból született, csak kicsit messzebbről, Granit Xhaka szabadrúgásból csavart a bal felsőbe.

Az Arsenal utoljára 16 évvel ezelőtt, 2004 decemberében talált be szabadrúgásból a Chelsea ellen a bajnokságban, akkor a klub gólrekordere, Thierry Henry volt eredményes.

A kegyelemdöfés az 54. percben érkezett, Bukayo Saka mozdulatáról nehéz elsőre eldönteni, hogy beadásnak szánta, vagy meg akarta lepni Edouard Mendy kapust, mindenesetre a labda a Chelsea kapujában kötött ki. Saka egyébként a meccs után azt mondta, látta, hogy Mendy kint áll, és gondolta, megpróbálja. Bejött neki.

A Chelsea-nek Tammy Abraham góljával összejött a szépítés,

de a hosszabbításban Jorginho büntetőt rontott, ami hű tükörképe volt a meccsnek: az Arsenalnak most minden összejött, a Chelsea viszont gyengén muzsikált.

Premier League, 15. forduló:

Arsenal – Chelsea 3-1 (2-0)
gól: Lacazette (34., 11-esből), G. Xhaka (44.), Saka (56.), illetve Abraham (85.)

 

Leicester City – Manchester United 2-2 (1-1)
gól: Barnes (31.), Tuanzebe (85., öngól), illetve Rashford (23.), Bruno Fernandes (79.)

 

Fulham – Southampton 0-0

 

Aston Villa – Crystal Palace 3-0 (1-0)
gól: B. Traoré (5.), Hause (66.), El Ghazi (76.)
piros lap: Mings (45., Aston Villa)

Olvasói sztorik