Magyar foci bajnokok ligája

Lucescu: A Ferencvárossal körülbelül egy szinten vagyunk

GENYA SAVILOV / AFP
GENYA SAVILOV / AFP

Bár a Dinamo Kijev számára a döntetlen is elég lenne a Ferencváros ellen, hogy megszerezze a Bajnokok Ligája G csoportjának harmadik helyét, Mircea Lucescu győzelmet vár csapatától.

Kapcsolódó
Rebrov a budapesti feltámadás folytatásában bízik
Az itthoni meccsen kétgólos hátrányról egyenlített a Fradi, este a Dinamo otthonában kell kiharcolni az Európa Ligát.

A 75 éves szakember szerint a Juventus és a Barcelona ellen esélyük sem volt, de ezúttal abban bízik, hogy fiatal játékosai felnőnek a feladathoz.

„A Ferencvárosnak bő kerete van, tele külföldi válogatott játékosokkal, azaz szélesebb a választéka és több a lehetősége. Nekünk nincsenek ilyen lehetőségeink” – mondta Lucescu.

Amíg nem verjük meg a nagy klubokat, addig csak Európa Liga-szintű csapatnak számítunk. Ezért nagyon fontos, hogy a Ferencváros ellen győzzünk, és tavasszal folytassuk utunkat az európai kupasorozatban.

Budapesten 2-0-ra vezettünk, majd a második félidőben gyakran elveszítettük a labdát, elkezdtünk egyénieskedni, ahelyett, hogy csapatként dolgoztunk volna. Ez lehetőséget adott a Ferencvárosnak, hogy ezt kihasználva két gólt szerezzen. Meg kell változtatnunk a hozzáállásunkat, és nem ismételhetjük meg ezeket a hibákat.”

Lucescu azt mondta, nem lenne elégedett a döntetlennel.

Csak a győzelemre szabad gondolni, és a győzelemért kell játszani. Nem lehet más lehetőség. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a Ferencváros nagyon erős csapat, nem csoda, hogy bejutott a Bajnokok Ligájába. Lehet, hogy van különbség köztünk és a csoport legjobbja között, de a Ferencvárossal körülbelül egy szinten vagyunk.

Az esti mérkőzés győztes megszerzi a harmadik helyet, és átkerül az EL egyenes kieséses szakaszába. A 0-0-s, az 1-1-es és a 2-2-es döntetlen a Dinamónak kedvezne, viszont a gólokban gazdagabb iksz már magyar bajnok harmadik helyét jelentené.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik