Élő Nemzetközi foci

Moratával a Juventus, Dybalával a Ferencváros rúgatott két gólt

A Ferencváros először játszott szerda este a Puskás Arénában Bajnokok Ligája-mérkőzést, miután a Dinamo Kijev elleni pontszerzés alkalmával még a Groupama Arénában szerepelt a csapat.

A Juventus megnyomta az első tíz percet, de nem lerohanással, csak fojtogató mezőnyfölénnyel. Juan Cuadrado különösen aktív volt a jobb szélen, többször is átrágta magát Botkán és a hetedik percben ennek az lett az eredménye, hogy a centerezését Alvaro Morata a Fradi kapujába lőtte.

Kicsit zavarodottnak tűnt ettől az FTC, de apránként összeszedte magát a magyar bajnok és egyszer-egyszer eljutott lövésig is, ám a befejezések nem bizonyultak veszélyesnek. A Juventus viszont érezhetően engedte játszani is a Fradit, időnként visszább állt, máskor brutálisan letámadt az olasz csapat. Nagyon jól működött ez a módszer, mert nem volt sok helyzete ugyan a Juvénak, de ami akadt, az a magyarokénál sokkal veszélyesebb volt.

Térfélcsere után sem változott sokat a játék képe, a Juventus okosan tartotta az eredményt, a Fradiból pedig hiányzott az erő és a dinamika az ellentámadásokhoz. A 60. percben aztán nehezebbé is vált az FTC helyzet, a csereként beálló Weston McKennie lépte át Cristiano Ronaldo passzát, Morata pedig bevágta a második vendég gólt.

Ez mentálisan megfogta a csapatot, a Juventus kényelmesen tartotta a labdát, egy-egy letámadással viszont megzavarta a Fradit. Jöttek is a hibák, először Miha Blazic hazaadása pattant el Dibusztól, amit Dybala büntetett, majd nem sokkal később Dibusz elpasszolta magát és újra Dybala lőhetett gólt.

Becsületből elkezdett támadni az FTC, hátha egy gólt azért talál, ez a 90. percben sikerült is egy megpattanó Sigér-lövés után, amelyet Franck Boli pofozott a Juve kapujába.

Eddigre már eldőlt azonban a mérkőzés, csakugyan szépségtapasz volt csak Boli gólja. A csoport másik meccsén a Barcelona 2-1-re verte a Dinamo Kijevet.

Bajnokok Ligája, 3. forduló, G csoport

Ferencváros – Juventus (olasz) 1-4 (0-1)

 

Puskás  Aréna, v.:  Orel Grinfeld (izraeli)

 

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Botka (Heister – 69.) – Sigér, Haratyin, Somália – Zubkov (Uzuni – 80.), Isael (Boli – 73.), Tokmac (Mak – 73.)

Juventus: Szczesny – Cuadrado (Frabotta – 76.), Chiellini, Bonucci, Danilo – Arthur (Bentancur – 46.), Ramsey (McKennie – 52.), Rabiot – Ronaldo, Morata (Dybala – 67.), Chiesa (Bernardeschi – 76.)

 

gólszerzők: Boli (90.) ill. Morata (7., 60.), Dybala (73., 81.)

sárga lap: Botka (19.)

piros lap:

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

A Fradi négyet kapott Budapesten a Juventustól, de a végén összeszedte magát egy becsületgólhoz

A Juventus megnyomta az első tíz percet, de nem lerohanással, csak fojtogató mezőnyfölénnyel. Cuadrado különösen aktív volt a jobb szélen, többször is átrágta magát Botkán és a hetedik percben ennek az lett az eredménye, hogy a centerezését Alvaro Morata a Fradi kapujába lőtte.

Kicsit zavarodottnak tűnt ettől az FTC, de apránként összeszedte magát a magyar bajnok és egyszer-egyszer eljutott lövésig is, ám a befejezések nem bizonyultak veszélyesnek. A Juventus viszont érezhetően engedte játszani is a Fradit, időnként visszább állt, máskor brutálisan letámadt az olasz csapat. Nagyon jól működött ez a módszer, mert nem volt sok helyzete ugyan a Juvénak, de ami akadt, az a magyarokénál sokkal veszélyesebb volt.

Térfélcsere után sem változott sokat a játék képe, a Juventus okosan tartotta az eredményt, a Fradiból pedig hiányzott az erő és a dinamika az ellentámadásokhoz. A 60. percben aztán nehezebbé is vált az FTC helyzet, a csereként beálló Weston McKennie lépte át Cristiano Ronaldo passzát, Morata pedig bevágta a második vendég gólt. Ez mentálisan megfogta a csapatot, a Juventus kényelmesen tartotta a labdát, egy-egy letámadással viszont megzavarta a Fradit. Jöttek is a hibák, először Miha Blazic hazaadása pattant el Dibusztól, amit Dybala büntetett, majd nem sokkal később Dibusz elpasszolta magát és újra Dybala lőhetett gólt.

Becsületből elkezdett támadni az FTC, hátha egy gólt azért talál, ez a 90. percben sikerült is egy megpattanó Sigér-lövés után, amelyet Franck Boli pofozott a Juve kapujába.

Csak megszületett a szépítő gól

Nagyon nehezen jött össze, Sigér lövése megpattant Uzunin, ami eljutott Franck Bolihoz. A csatár előtbb a kapusba, majd a kapuba lőtt, így született meg a Fradi szépítő találata.

Rebrov is cserél

A támadásokban több segítséget nyújtó Heister állt be Botka helyére.

Morata duplázni tud

McKennie vezérletével indult meg a Juventus ellentámadása, Cristiano Ronaldo a jobb szélről az amerikai irányába passzolt, aki átlépte a labdát, ami így Alvaro Moratához jutott. A spanyol csatár habozás nélkül a bal fölső sarokba lőtt.

Ezt Ronaldo elönzőzte

Sigér visszapassza volt pontatlan, mert elcsúszott, Ronaldo lecsapott a labdára és jobb szélről a jobb kapufa mellé lőtt, pedig beadhatta volna a teljesen üresen érkező Moratának is. Marad a 0-1.

Ramsey meghúzódott

A walesi középpályás leült és a combját fogdosta. Amikor bejöttek az orvosok, Ronaldo már cserét mutatott, végül tényleg váltani kellett, Weston McKennie állt be Ramsey helyére.

Kicsit esetleges volt a játék

Előbb a Fradi kapuja előtt támadt némi zavar, majd a magyar csapat ellentámadásakor a Juve bizonytalankodott. Érdekes módon az FTC kontrája hamar elhalt, egyszerűen nem érkezett támogatás az Isael, Sigér, Tokmac hármashoz.

Folytatódott a meccs

Rögtön veszélyes helyről járt szabadrúgás a Juventusnak, de Dibusz Dénes megfogta Cristiano Ronaldo középre tartó lövését.

Vége a félidőnek

Még Somália belement egy kemény szituációba, de nem kapott tizenegyest a játékvezetőtől, többre pedig nem maradt idő, többek közt azért, mert Bonuccit is ápolni kellett. Szünetben 1-0-ra vezet a Juventus.

Blazic szenzációs becsúszással mentett

Profin csinálta a Juventus, de Ronaldo nagyon önzetlenül csinálta és a passza nem jutott el Moratáig, mivel Miha Blazic tanári becsúszással blokkolt. Szép jelenet volt!

Na, ez szép volt a Fraditól!

Néhány húzásból szép akciót vezetett a magyar bajnok, Zubkov pechére picit felpattant a labda, mielőtt kapura tűzte volna, így csúnyán mellé ment a lövése, pedig komoly helyzet volt.

Ez nem sokon múlott!

Pillanatok alatt megbontotta a hazai csapat védelmét a Juventus, egy megcsúsztatott labdát még pont elcsípett Ronaldo, visszafelé cselezett, majd Chiesához passzolt. A vendégek támadójának lövése elakadt a lábak erdejében, de nagyon közel volt!

Közben vezet a Barca is

Öt perc alatt előnybe kerültek a katalánok, Lionel Messi szerzett vezetést tizenegyesből.

Olvasói sztorik