Nemzetközi foci

Laposra verte ellenfelét és Európa Liga-döntős az Inter

A vártnál sokkal simábban nyert 5-0-ra az Internazionale a Sahtar Donyeck ellen, így bejutott az Európa Liga döntőjébe, ahol majd a Sevilla lesz az ellenfele.

Öngyilkos taktikába kezdett az ötlettelennek tűnő Sahtar, ugyanis már az első félidőben elkezdték hátrapasszolgatni a labdát Pjatovnak, hogy majd a kapus előrebikázza azt. A 19. percben azonban hibázott, Barrella labdát szerzett, középre adott, Lautaro Martínez pedig fejjel megszerezte a vezetést.

Hiába volt labdabirtoklásban fölénye utána az ukrán csapatnak, a szünetig még csak kaput sem talált.

A második félidő nagy Inter-helyzettel indult, Martínez volt kellőképpen agresszív, egy átemeléssel próbálkozott, Pjatov védett látványosan. A Sahtar játéka továbbra is elég esetleges volt, így a 64. percben meg is pecsételődött a sorsa, amikor egy szöglet után D’Ambrosio fejjel megduplázta az olasz előnyt. Tíz perccel később Martínez lőtt okosan a kapuba a tizenhatoson kívülről.

Az összefoglaló:

Még ezzel sem volt vége, az argentin csatár Lukakuval is gólt lövetett egy ordító donyecki hiba után, majd a belga csatár futotta le a védőjét és lőtt ismét a hálóba, így végül elég simán, 5-0-ra nyerte meg az elődöntőt az Inter. Az ukránok végül az egész meccsen nem találták el a kaput.

Az augusztis 21-i, kölni döntőben majd az Európa Liga-specialista Sevilla lesz az ellenfél.

Európa Liga, elődöntő

Internazionale (olasz) – Sahtar Donyeck (ukrán) 5-0 (1-0)

Gólszerző: Martínez (19., 74.), D’Ambrosio (64.), Lukaku (78., 84.)

Kiemelt kép: Lars Baron / POOL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik