Nemzetközi foci

Nehezen talál csapatot a világbajnoki döntő góllövője

Hat éve ő döntötte el a világbajnoki döntőt, a ma még csak mindig 27 esztendős támadó most Olaszországban árulja magát.

Hat esztendeje ünnepelt hősként tekintettek Mario Götzére, aki a világbajnokság döntőjében győztes találatot szerzett Argentína ellen, a német válogatottat így aranyéremhez juttatta a brazíliai tornán. Azóta viszont nem igazán találja a helyét a futballista.

A dortmundi támadó 2016-ban igazolt vissza a nem túl fényesre sikeredett hároméves müncheni kaland után a sárga-feketékhez, de az idei kiírásban Lucian Favre, a Borussia vezetőedzője már nem számított rá alapemberként. A Bundesligában mindössze 13-szor szerepelt, három találatot szerzett, a BL-ben pedig csak 4 alkalommal léphetett pályára, e sorozatban nem jött össze a góllövés.

Tavasszal eldőlt, hogy az idén nyáron lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a klub, így a futballista és menedzsere csapatot keres magának hetek óta. Április közepén a Milannál kikosarazták Götzét, mondván, nem jelentene minőségi erősítést a Rossoneri számára. Most viszont újra Olaszország lehet a célpont a német számára. A www.thelaziali.com ugyanis arról számolt be, hogy Igli Tare, a Lazio albán klubigazgatója látna fantáziát a támadó leigazolásában. A sportvezető úgy véli: Rómában visszanyerheti korábbi formáját a német válogatott játékos.

A Serie A-t a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették, de várhatóan május végén újra lehet meccseket rendezni a bajnokságban. A Lazio a 2. helyről várja a folytatást, lemaradása a Juventus mögött mindössze egyetlen pont.

 

 

 

 

 

Kiemelt kép: BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik