Nemzetközi foci

Mourinho stabilizálná a Spurs védekezését

Brazil védő és francia középpályás is szerepel a luzitán szakember kívánságlistáján.

Mint a világon szinte mindenütt, Angliában is felfüggesztették a bajnokságot. A klubok elöljárói azonban már tervezik a jövőt, s nincs ez másként a Tottenhamnél sem.

Az ősszel Mauricio Pochettinót váltó Jose Mourinho a www.football-espana.net szerint már meg is nevezte azokat a játékosokat, akiket mindenképpen a csapatában szeretne tudni a nyártól.

A portugál menedzser elsősorban a csapat védekezését tenné rendbe. Lesz dolga bőven, ugyanis az észak-londoniak elképesztően sok gólt kaptak az elmúlt három hónapban. A BL-től búcsúzó gárdát a Lipcse is kitömte (összesítésben 4-0-lal lépett tovább a német alakulat), de a Premier League-ben is szépen megszórta őket például a Wolverhampton (2-3). Amióta Mourinho megérkezett, csak három találkozón nem kaptak gólt Harry Winksék.

A hátsó alakzatba Eder Militaót, a Real Madridnál csak epizódszerephez jutó brazilt képzeli el a szakember. A tavaly nyáron a Portótól nagy reményekkel érkező 22 éves bekk eddig mindössze 9 alkalommal lépett pályára a LaLigában, és ezeken a mérkőzéseken sem nyújtott jó teljesítményt. Ami gondot okozhat, hogy a bekknek 2025-ig szerződése van a királyiakkal.

Geoffrey Kondogbia, a Valencia labdaszerző középpályása ugyancsak Londonba költözhet. A 27 esztendős, Európa Liga-nyertes francia meghatározó tagja a Denevérek csapatának. A korábban a Monacóban, a Sevillában és az Interben is szereplő futballista kontraktusa 2022-ben jár le a fehér-feketéknél.

A Tottenham jelenleg a Premier League 8. pozíciójában áll, beszédes adat, hogy a listavezető Liverpool épp kétszer annyi pontot gyűjtött (82), mint a londoni alakulat.

Kiemelt kép: HENDRIK SCHMIDT / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik