Nemzetközi foci

Újabb hat gól a zsákban, mégis botrányba fulladt a Bayern München meccse

A szurkolók balhéztak, félbeszakadt a Hoffenheim elleni ütközet.

Dacolva a gólgyáros Robert Lewandowski hiányával, félelmetes tempóban kezdte a Hoffenheim elleni összecsapást a Bayern München. A 120 éve alapított bajor egyesület (többségben lévő, józan) szurkolói nem is álmodhattak volna ennél szebb hétről: kedden a Chelsea-t, szombaton a Hoffenheimet verte rommá a csapat.

Joshua Zirkzee életében először bekerült a Bayern kezdőcsapatába a Bundesligában, és ha már lehetőséget kapott, a 15. percben betalált. Mint rendesen. A 18 esztendős holland csodagyerek szombatig tíz (!) percet játszott, és összehozott két gólt. A harmadiknál a Hoffenheim volt az áldozat, és ezt szó szerint kell érteni, ugyanis 6–0-ra diadalmaskodott a Bundesliga címvédője.

Sajnálatos esemény, hogy a Bayern ultrái folyamatosan szidták Dietmar Hoppot, a Hoffenheim milliárdos tulajdonosát, a többször felmutatott gyalázkodó molinók (az üzletember édesanyját meglehetősen negatív szövegkörnyezetben emlegették) láttán a játékvezető a 77. percben félbeszakította a találkozót. A folytatás kabaréba illett, még inkább tragikomikus volt: a pályára visszatérő futballisták játék nélkül, egymásnak passzolgatva, beszélgetve pergettek le több mint tíz percet…

A rivális Dortmund nem gálázott, 1–0-ra verte Sallai Roland csapatát, a Freiburgot. Honfitársunk kezdőként kapott lehetőséget, a hetvenedik percben cserélték le.

 

Német bajnokság, 24. forduló

Augsburg–Mönchengladbach 2–3 (0–0)

Borussia Dortmund–Freiburg 1–0 (1–0)

Hoffenheim–Bayern München 0–6 (0–4)

Mainz–Paderborn 2–0 (2–0)

1. FC Köln–Schalke 04 3–0 (2–0)

Kiemelt kép: DANIEL ROLAND / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik